Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Hoe Office 365 de samenwerking binnen teams kan verbeteren

Office 365 biedt een breed scala aan tools die organisaties kunnen helpen om productiever en efficiënter te werken. In deze blog lees je meer over hoe het gebruik van Office 365 bijdraagt aan de samenwerking binnen teams.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
4/7/2023
Leestijd:
4
min
Hoe Office 365 de samenwerking binnen teams kan verbeteren

Office 365 biedt een breed scala aan tools die organisaties kunnen helpen om productiever en efficiënter te werken. Onderzoek van Forrester wijst zelfs uit dat bedrijven die gebruik maken van Microsoft 365 voor 20% efficiënter samenwerken en communiceren. Door gebruik te maken van de verschillende apps binnen Office 365 kunnen teams naadloos samenwerken en communiceren, waardoor ze in staat zijn om betere resultaten te behalen. Het is een investering die zichzelf terugverdient in tijd en efficiëntie, en het is een must-have voor organisaties die veel aandacht schenken aan het verbeteren van hun productiviteit en bedrijfsresultaten.

Outlook: beheer van e-mails, agenda's en contactpersonen

Outlook is een van de meest gebruikte apps binnen Office 365en biedt een uitgebreide set tools voor het beheren van e-mails, agenda's en contactpersonen. Met Outlook kunnen gebruikers hun e-mails snel en eenvoudig beheren, afspraken inplannen en hun contactpersonen organiseren. Bovendien biedt het een handige functie voor het bijhouden van taken en deadlines, zodat gebruikers nooit belangrijke deadlines missen.

OneDrive: opslag en delen van bestanden

OneDrive is een cloudopslagplatform dat is ontworpen voor het opslaan en delen van bestanden binnen een organisatie. Met OneDrive kunnen gebruikers bestanden opslaan, organiseren en delen vanaf elk apparaat en elke locatie. Het biedt naadloze integratie met andere Office365-apps, waardoor gebruikers snel bestanden kunnen openen en bewerken vanuit hun vertrouwde apps.

SharePoint: centrale opslag en samenwerking

SharePoint is een belangrijk onderdeel van Office 365, omdat het fungeert als een centrale opslagplaats voor bestanden en documenten binnen een organisatie. Met SharePoint kunnen teams gemakkelijk samenwerken aan documenten, sites maken om projecten te beheren, en informatie delen met de rest van de organisatie. Het biedt een breed scala aan tools voor samenwerkingen delen, waaronder de mogelijkheid om documenten in realtime te bewerken. Bovendien kunnen gebruikers eenvoudig documenten beheren en organiseren.

Microsoft Teams: communicatie en samenwerking

Microsoft Teams is een hub voor communicatie en samenwerking binnen Office 365. Het biedt teams een centrale interface voor chat, videoconferenties, bestandscollaboratie en nog veel meer. Met Microsoft Teams kunnen teams op afstand werken, terwijl ze toch in staat zijn om effectief te communiceren en samen te werken. Ook biedt het integratie met andere Office365-apps, waaronder SharePoint en Outlook, zodat gebruikers naadloos kunnenwerken tussen verschillende apps.

Power BI: inzichten uit data

Power BI is een business intelligence tool waarmee organisaties inzichten uit hun data kunnen halen. Met Power BI kunnengebruikers gemakkelijk gegevens visualiseren en analyseren, dashboards maken en rapporten delen. De tool biedt krachtige analyses en rapportagemogelijkheden, waardoor organisaties snel inzicht kunnen krijgen in hun gegevens en beterebeslissingen kunnen nemen. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig gegevens importeren uit verschillende bronnen, waaronder Excel en Dynamics.

Office 365 biedt dus een breed scala aan tools die organisaties kunnen helpen om productiever en efficiënter te werken. Van het beheren van e-mails en agenda's tot het samenwerken aan documenten en het analyseren van gegevens: Office 365 biedt alles wat organisaties nodig hebben om te slagen. Om alles uit Office 365 te halen is het belangrijk dat medewerkers efficiënt met de relevante applicaties kunnen werken. Bij ExplainiT bieden we verschillende Trainingen Office 365 voor organisaties, teams en individuen. Voor specifieke leerbehoeften van organisaties en/of teams bieden we ook incompany en maatwerkmogelijkheden.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV