Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Microsoft Planner: wat is er veranderd?

Microsoft Planner is een planningsapplicatie van Microsoft 365 die teams helpt bij het organiseren van werkzaamheden, waarbij taken kunnen worden aangemaakt en toegewezen. Er zijn een aantal nieuwe updates beschikbaar in Microsoft Planner, wat ervoor zorgt dat Microsoft Planner nieuwe kansen biedt om te gebruiken. In deze blog duiken we in de recente updates die Microsoft aan Planner heeft toegevoegd en hoe ze je meer efficiëntie en gebruiksgemak kunnen opleveren.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
4/5/2024
Leestijd:
4
min
Microsoft Planner: wat is er veranderd?

Verfrissend nieuw ontwerp

Het eerste wat opvalt aan de vernieuwde Microsoft Planner is het nieuwe ontwerp. De interface is gebruiksvriendelijk en duidelijk, waardoor gebruikers hun projecten eenvoudig kunnen beheren en visueel overzichtelijk maken. De nieuwe lay-out optimaliseert de weergave van taken en deadlines, waardoor het in één oogopslag duidelijk is wat de prioriteiten zijn. Tot slot is de status van projecten en taken direct herkenbaar door de aanpassing in de kleuren, ze zijn namelijk nog duidelijker dan voorheen.

Verbeterde samenwerking in integratie en communicatie

Tegenwoordig is samenwerking binnen iedere organisatie van cruciaal belang. Microsoft Planner heeft dit begrepen en introduceert verbeterde integratiemogelijkheden met Microsoft Teams en Outlook. De grenzen tussen planning, uitvoering en communicatie vervagen, waardoor teams moeiteloos kunnen schakelen tussen applicaties zonder hun workflow te verstoren. Bovendien maakt de nieuwe chatfunctie directe communicatie binnen projecten mogelijk, waardoor vragen sneller worden beantwoord en taken efficiënter worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om een Microsoft Teams meeting in te plannen in Microsoft Planner, waardoor je niet met verschillende planningsapplicaties hoeft te werken.

AI-gestuurde aanbevelingen

Wat als je planningstool je niet alleen vertelt wat je moet doen, maar ook hoe je het beter kunt doen? De vernieuwde Microsoft Planner maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om taken te analyseren en aanbevelingen te doen voor optimalisatie. Deze AI-gestuurde inzichten kunnen helpen bij het her prioriteren van taken, het aanpassen van deadlines en zelfs het suggereren van de meest effectieve samenwerkingspartners op basis van eerder werk. Het is dus mogelijk om taken in te plannen door AI, waardoor je een gestructureerde planning krijgt.

Altijd en overal toegang tot Microsoft Planner

In onze altijd verbonden wereld is mobiliteit geen luxe meer, maar een noodzaak. De vernieuwde Planner-app zorgt ervoor dat je nooit meer een melding mist, ongeacht waar je bent. Met verbeterde meldingen, offline functionaliteit en een naadloze ervaring over alle apparaten heen, zorgt Microsoft Planner ervoor dat alle projecten en/of meetings die je hebt ingepland je niet kunnen ontgaan op zowel je computer als je telefoon.

Zorgeloos en veilig beheren van Microsoft Planner

Veiligheid blijft een topprioriteit, vooral wanneer het gaat om bedrijfsgegevens en projectmanagement. De nieuwste versie van Planner heeft zijn beveiligingsfuncties opgevoerd, met geavanceerde compliance-mogelijkheden die zijn afgestemd op de strenge eisen van moderne organisaties. Dit betekent dat je met een gerust hart kunt samenwerken, wetende dat je gegevens veilig zijn.

De vernieuwde Microsoft Planner is niet zomaar een update, het is een update die projectmanagement herdefinieert voor het digitale tijdperk. Met een focus op design, samenwerking, intelligentie, mobiliteit en veiligheid zet het de nieuwe standaard voor hoe onze werkzaamheden worden georganiseerd en uitgevoerd. Volg een Training Tasks voor Planner en To Do om je vaardigheden om gebied van Microsoft Planner te ontwikkelen.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV