Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Het plannen en succesvol volgen van je Microsoft-certificeringstraject

Het behalen van Microsoft-certificeringen kan een belangrijke stap zijn in je carrière als (IT-)professional. In deze blog presenteren een stappenplan om je te helpen bij het plannen en succesvol volgen van je Microsoft-certificeringstraject.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
10/8/2023
Leestijd:
4
min
Het plannen en succesvol volgen van je Microsoft-certificeringstraject

Bepaal je carrièredoelen

Voordat je begint met het plannen van je certificeringstraject, is het belangrijk om je carrièredoelen vast te stellen. Wil je je specialiseren in een bepaald domein, zoals cloud computing of softwareontwikkeling? Of wil je je algemene kennis en vaardigheden in Microsoft-programma’s verbreden? Het bepalen van je doelen zal je helpen bij het kiezen van de juiste certificeringen.

Onderzoek de beschikbare certificeringen

Microsoft biedt een breed scala aan certificeringen, elk gericht op specifieke programma’s en vaardigheden. Doe onderzoek naar de beschikbare certificeringen en identificeer de certificeringen die het beste aansluiten bij je carrièredoelen en ambities. Overweeg ook de verschillende niveaus van certificering, zoals Fundamentals, Associate en Expert, afhankelijk van je ervaringsniveau.

Bestudeer en oefen

Een gedegen voorbereiding is van uiterst belang voor het behalen van Microsoft-certificeringen. Maak gebruik van de officiële Microsoft-leermiddelen, zoals documentatie, zelfstudiemateriaal en online cursussen, om je kennis te vergroten. Ook kun je oefenexamens gebruiken om je vertrouwd te maken met het formaat en de stijl van de echte certificeringsexamens.

Neem deel aan trainingen

Naast zelfstudie kunnen trainingen en workshops een waardevolle aanvulling zijn op je certificeringstraject. Overweeg om deel te nemen aan door Microsoft erkende trainingen, zowel online als in persoon, om meer diepgaande kennis op te doen en te profiteren van de expertise van ervaren instructeurs. Bij ExplainiT bieden we tal van officiële Microsoft erkende trainingen die zowel digitaal als klassikaal gegeven worden.

Plan en behaal de examens

Een zorgvuldige planning is essentieel bij het afleggen van de certificeringsexamens. Gebruik officiële Microsoft-bronnen of examenplanningsplatforms om data en locaties te vinden. Bij ExplainiT helpen we je hier uiteraard graag bij. Neem daarnaast voldoende tijd om te studeren en te oefenen voordat je het examen aflegt. Blijf kalm tijdens het examen, lees de vragen zorgvuldig en maak gebruik van de aanwezige hulpmiddelen.

Maak gebruik van de officiële examenbronnen

Om je op de beste manier voor te bereiden op decertificeringsexamens, is het raadzaam om gebruik te maken van de officiële examenbronnen die door Microsoft worden verstrekt. Deze bronnen bevatten vaak studiegidsen, praktijkopdrachten en aanbevolen literatuur die specifiek zijn afgestemd op de examenvereisten. Door je te richten op deze materialen vergroot je je kans van slagen.

Blijf op de hoogte van wijzigingen en updates

De IT-industrie is voortdurend in beweging, en Microsoft brengt regelmatig updates en nieuwe programma’s  uit. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van deze ontwikkelingen en eventuele wijzigingen in de certificeringstrajecten. Abonneer je op onze nieuwsbrieven, Microsoft-nieuwsbrieven, volg relevante blogs en houd de Microsoft-website in de gaten voor updates. Op die manier kun je je kennis actueel houden en je certificeringen waardevol laten blijven.

Zet je certificeringen in de spotlight

Nadat je je certificeringen hebt behaald, is het belangrijk om ze effectief te benutten. Voeg daarom je behaalde certificeringen toe aan je CV, LinkedIn-profiel en andere professionele platforms. Certificeringen fungeren als een bewijs van je expertise en kunnen je helpen om op te vallen in sollicitatieprocessen of binnen je huidige organisatie. Blijf daarnaast investeren in je professionele groei door het nastreven van aanvullende certificeringen of specialisaties.

Het behalen van Microsoft-certificeringen kan dus een waardevolle investering zijn in je IT-carrière. Door een goed doordacht certificeringstraject te plannen en te volgen, kun je je kennis en vaardigheden in Microsoft-programma’s aantonen en je carrièremogelijkheden vergroten. Met de juiste voorbereiding, inzet en toewijding ben je goed op weg naar succes in je certificeringsreis. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of ben je opzoek naar aanvullende tips? Neem dan zeker contact met ons op!

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV