Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Het belang van een visie op leren en ontwikkelen in organisaties

Medewerkers zijn voor organisaties belangrijk in het verwezenlijken van doelen. Het blijven ontwikkelen van medewerkers is cruciaal voor organisaties om succesvol te zijn én tevens te blijven in de toekomst. Medewerkers ontwikkelen is belangrijk, omdat medewerkers dan in staat zijn te anticiperen en te reageren op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de markt. Om medewerkers succesvol te blijven ontwikkelen is een visie op leren en ontwikkelen een must voor organisaties.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
5/16/2019
Leestijd:
3
min
Het belang van een visie op leren en ontwikkelen in organisaties

Het doel van medewerkers ontwikkelen

Zoals in de introductie al aangegeven zijn medewerkers belangrijk in het bereiken van organisatiedoelen. Het ontwikkelen van medewerkers helpt om ze naar een hoger niveau te tillen en ze in staat te stellen om veranderingen in de wereld optimaal te verwerken. In het verleden waren medewerkers te vaak op zichzelf aangewezen voor ontwikkeling. Tegenwoordig sturen steeds meer organisaties door een visie op leren en ontwikkelen te formuleren medewerkers in de juiste richting.

Waarom steeds meer organisaties een visie op leren en ontwikkelen formuleren

Organisaties met een heldere visie op leren en ontwikkelen zien de ontwikkeling van medewerkers én organisatie als de verantwoordelijkheid van medewerkers én organisatie. Bij een visie op leren en ontwikkelen wordt leren en ontwikkelen gekoppeld aan organisatiedoelen. Hierdoor zien medewerkers duidelijker de noodzaak in van het ontwikkelen. De organisatie bepaalt de kaders waarbinnen leren plaatsvindt. De medewerkers bepalen hoe zij zich binnen deze kaders willen ontwikkelen.

Medewerkers motiveren tot leren

Niet iedere medewerker voelt direct intrinsieke motivatie om te leren. Het is de zaak van een organisatie om te zorgen dat medewerkers intrinsieke motivatie voelen tot leren. Niet gemotiveerde medewerkers behalen immers veel minder uit trainingen dan gemotiveerde medewerkers. Ook hier kan een visie op leren en ontwikkelen van organisaties bij helpen. Door de visie op leren en ontwikkelen van een organisatie is de medewerker beter in staat de vertaalslag te maken tussen het leren en resultaat op de werkvloer.

Het betrekken van medewerkers in een visie op leren en ontwikkelen

Het betrekken van medewerkers in de bedrijfsvoering is in de huidige tijd de normaalste zaak van de wereld. Wil je graag dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen? Betrek ze dan bij het ontwikkelen van je visie op leren en ontwikkelen! Door medewerkers te betrekken in de visie op leren en ontwikkelen ontdek je welke voorkeuren medewerkers hebben met betrekking tot bijvoorbeeld opleidingsmethodieken en leerdoelen en leervoorkeuren. Door dit soort inzichten kun je de visie op leren en ontwikkelen afstemmen op de voorkeuren van je medewerkers om het tot een groot succes te maken!

Een heldere visie op leren en ontwikkelen leidt tot resultaten

Uiteindelijk draait het bij organisaties om het behalen van doelstellingen. Vaak wordt nog onderschat wat de impact van leren en ontwikkelen kan zijn op het behalen van organisatiedoelen. Een heldere visie op leren en ontwikkelen is het begin voor lerende organisaties. Hierin wordt duidelijk beschreven hoe en wat leren en ontwikkelen gaat bijdragen aan het behalen van organisatiedoelen. Door trainingen te volgen volgens de visie op leren en ontwikkelen van een organisatie worden er geen trainingen gevolgd die niet bijdragen aan het behalen van organisatiedoelen. Uiteraard hoeft een training niet direct impact te hebben op het behalen van organisatiedoelen. Het ontwikkelen van tevredenheid onder medewerkers draagt bijvoorbeeld ook bij aan de prestaties van medewerkers.

Ondersteuning bij het formuleren van een visie op leren en ontwikkelen

ExplainiT is sinds 2001 actief in de trainingsmarkt in Nederland. Al meer dan 2500 organisaties hebben de hulp van ExplainiT ingeschakeld op het gebied van leren en ontwikkelen.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV