Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Update Microsoft Teams: Nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten

De afgelopen maanden heeft Microsoft volop gewerkt aan nieuwe mogelijkheden binnen het communicatie- en samenwerkingsplatform Teams. Als gevolg hiervan heeft Microsoft een nieuwe Microsoft Teams gecreëerd, die vanaf 5 oktober 2023 algemeen beschikbaar is voor iedereen die gebruik maakt van de applicatie. Wanneer je nog steeds de klassieke Teams gebruikt, word je in de komende maanden automatisch geüpgraded naar de nieuwe versie. De update komt met een aantal nieuwe functies, die wij in deze blog voor je op een rij hebben gezet.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
11/2/2023
Leestijd:
4
min
Update Microsoft Teams: Nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten

Sneller deelnemen aan vergaderingen en oproepen

In de nieuwste versie kun je sneller deelnemen aan meetings en oproepen dan voorheen het geval was. Meldingen worden namelijk beter getoond, waardoor je sneller kunt reageren op gestarte vergaderingen en/of binnenkomende oproepen.

Toevoegen van een Teams-account

In de nieuwe versie kun je met meerdere werk- of schoolaccounts aanmelden. In de klassieke Teams is het namelijk alleen mogelijk om je aan te melden met één werk- of schoolaccount. Je hoeft dus niet meer verschillende webbrowsers te gebruiken om in te loggen met twee of meerdere werk- of schoolaccounts.

Al je contactpersonen op één plek

Je kunt met de nieuwste Microsoft Teams al je contactpersonen op één plek in de Teams beheren. Selecteer aan de linkerkant van Teams (via 'Meer Apps') 'Mensen' om je bestaande contactpersonen te beheren en nieuwe contactpersonen toe te voegen.

Je meldingsinstellingen beheren in Teams

Teams-meldingen worden nu rechtstreeks in de app ingesteld. Met deze nieuwe functie kies je zelf van welke activiteit je op de hoogte wordt gehouden, wanneer je meldingen ontvangt en waar je meldingen ontvangt.

Betrouwbare aanwezigheidsinstellingen

Met de nieuwe Microsoft Teams word je aanwezigheid consistent bijgewerkt naarmate je beschikbaarheid verandert. In de klassieke Teams is deze aanwezigheid namelijk niet altijd betrouwbaar.

Aangeven waar berichten worden weergegeven

Tot slot kun je zelf aangeven of nieuwe berichten boven aan een kanaal of onderaan worden weergegeven. Dit was voorheen niet mogelijk.

Hoe maak je gebruik van de nieuwe Microsoft Teams?

Om gebruik te maken van de nieuwe Teams, moet je onderstaande stappen doorlopen:

1) Open Teams-bureaublad op je apparaat.

2) Schakel de wisselknop 'Probeer de nieuwe Teams' linksboven in het scherm aan in.

3) Selecteer 'Nu downloaden' in het dialoogvenster. De nieuwe Teams wordt nu geïnstalleerd.

4)  Teams-app wordt opnieuw opgestart en alle actief die je vanaf dat moment verricht, worden uitgevoerd in de nieuwe Teams.

Effectief werken met Teams

De mogelijkheden van Microsoft Teams wijzigen continu. Om effectief te leren werken met de applicatie, maar ook om je kennis up-to-date te houden kunnen trainingen en cursussen interessant zijn. Bij ExplainiT bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden voor individuen, teams en gehele organisaties. Een praktijkgerichte Teams Training van ExplainiT draagt bij aan effectief gebruik van de applicatie. Heb je vragen voor ons, bijvoorbeeld over de Teams update of ons trainingsaanbod? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV