Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Gebruik van OneNote met voorbeelden uit de praktijk

Het gebruik van OneNote stijgt de laatste jaren explosief. Met OneNote heb je altijd en overal toegang tot je notitieblokken in de cloud. Je legt ideeën vast, noteert belangrijke informatie en werkt samen met anderen in de applicatie. Hoe komt het dat OneNote steeds meer wordt toegepast in zowel het privé- als bedrijfsleven? Ontdek alles over de veelzijdigheid van OneNote, applicaties waarmee OneNote gecombineerd wordt, en waarvoor OneNote in de praktijk wordt ingezet.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
7/14/2020
Leestijd:
3
min
Gebruik van OneNote met voorbeelden uit de praktijk

Wat is OneNote?

OneNote is een digitaal notitieblok. In de applicatie creëer, organiseer en deel je notities die in de cloud staan opgeslagen. Het maakt niet uit of je thuis, op school, op kantoor of op vakantie bent, je hebt je notities altijd en overal bij de hand. OneNote is beschikbaar voor zowel Windows als Mac voor PC, voor alle browsers en voor zowel iOS als Android.

OneNote 2016 vs. OneNote voor Windows 10

Windows gebruikers kunnen kiezen uit twee verschillende OneNote versies: OneNote (voorheen OneNote 2016) en OneNote voor Windows 10. OneNote maakt deel uit van Office 2019 en Microsoft 365, terwijl OneNote voor Windows 10 een gratis vooraf geïnstalleerde applicatie is voor Windows 10 gebruikers. De OneNote voor Windows 10 versie is tevens gratis beschikbaar in de Microsoft Store, terwijl OneNote ook als losse applicatie aan te schaffen is. Met OneNote maak je gebruik van diverse premium functies ten opzichte van OneNote voor Windows 10. Zo is het bijvoorbeeld alleen met OneNote mogelijk om lokaal notitieblokken op te slaan en beschikt OneNote voor Windows 10 over een kleinere, één regel-lintinterface.

OneNote voor Mac, iPhone, iPad & Android

OneNote voor Mac maakt deel uit van Office 2019 en Microsoft 365, maar kan ook als losse applicatie gedownload worden in de Mac App Store. In de iOS-App store download je OneNote voor iPhone en OneNote voor iPad. OneNote voor Android download je in de Google Play Store. Met OneNote voor Mac, iPhone, iPad en Android gebruik, bekijk, bewerk, synchroniseer, doorzoek en deel je cloud-gebaseerde notitieblokken.

OneNote voor web

OneNote is ook online beschikbaar, waardoor je ook op een apparaat zonder een geïnstalleerde OneNote versie toegang hebt tot alle notitieblokken. Met de webversie van OneNote heb je altijd en overal toegang tot je cloud-gebaseerde notitieblokken, ongeacht browser, besturingssysteem en apparaat.

OneNote combineren met andere Office applicaties

OneNote is een veelzijdige applicatie en te gebruiken in combinatie met verschillende applicatie. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden:

 • Outlook & OneNote: maken, zoeken, voltooien en verwijderen van Outlook taken in OneNote.
 • SharePoint & OneNote: opslaan en delen van notitieblokken van OneNote op een centrale plaats in SharePoint.
 • OneDrive & OneNote: opslaan en delen van notitieblokken van OneNote in OneDrive.
 • Excel & OneNote: toevoegen van Excel-werkbladen aan een pagina in een OneNote notitieblok.
 • Teams & OneNote: aanmaken, toevoegen en bewerken van een OneNote notitieblok binnen een kanaal in Teams.

OneNote voorbeelden van gebruik in de praktijk

Hoe gebruik je OneNote in de praktijk? Bekijk de onderstaande voorbeelden en ontdek de toepasbaarheid en veelzijdigheid van OneNote in de praktijk.

 • Vergaderen: digitaal agenda’s bijhouden en notulen maken, waarbij iedere deelnemer de mogelijkheid heeft om het document bij te werken.
 • Takenlijst: door de integratie met Outlook synchroniseer je taken in Outlook en OneNote.
 • Ideeënlijst: vergeet geen enkel idee meer, omdat je OneNote altijd en overal bij de hand hebt.
 • Klassenboek: leg als docent de voortgang per les overzichtelijk vast.
 • Projectmanagement: de mogelijkheid om samen aan notities te werken en taken te registreren maken OneNote geschikt voor het managen van projecten.
 • Uitgaven bijhouden: voeg bedragen en afbeeldingen van bonnetjes toe in OneNote om deze vervolgens aan het eind van te maand te declareren bij je werkgever.

Training of cursus OneNote

OneNote heeft veel functionaliteiten en kan voor talloze doeleinden worden toegepast. Binnen een dag training leer je om alles uit OneNote te halen op basis van jouw praktijksituatie.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV