Training Projectmanagement

Home  / Trainingen / Projectmanagement

Als projectleider of projectmedewerker heb je de verantwoordelijkheid het project succesvol te laten verlopen door resultaten te behalen binnen de gestelde randvoorwaarden. Het succes van het project is gebaseerd op hoe goed je het project voorbereidt, inricht, structureert en beheerst. Ook is het van belang hoe je omgaat met het samenspel van het projectteam, de organisatie eromheen en de opdrachtgever. De kern van projectmanagement is al deze zaken te overzien en effectief te managen. De training Projectmanagement biedt jou daarvoor de basis. Zij is een doeltreffende voorbereiding voor het werken in projecten binnen je organisatie en het managen ervan. Aan de orde komen zaken die belangrijk zijn voor het leiden van projecten, van start tot afsluiting. Praktische methoden en technieken komen aan bod tijdens de training Projectmanagement.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Projectmanagement. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Inleiding in projectmanagement
 • Het opzetten van een projectplan
 • Besluitvorming en communicatie in een project
 • Taken en verantwoordelijkheden binnen een project
 • Omgevingsanalyse
 • Faseren en GOKIT
 • De beheersaspecten organisatie, informatie en kwaliteit
 • Risicomanagement
 • Teamontwikkeling
 • Kwaliteiten van een projectmanager
 • Projectvaardigheden

Resultaat

Effectief werken in projecten, kennen van verschillende rollen, bijdragen aan realisatie van de projectplanning en effectief samenwerken en communiceren binnen een project zijn het resultaat van de training Projectmanagement. Succesfactoren en valkuilen van projectmanagement leer je in deze training.

Doelgroep

De projectmanagement training is gericht op (aankomende) projectleiders/projectmanagers en medewerkers die deeltaken op het gebied van projectmanagement vervullen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Projectmanagement vindt een intake plaats. Hierin worden uw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer word je je bewust wat projectmanagement inhoudt. Theorieën, modellen en concepten worden afgewisseld met praktijkopdrachten, oefeningen en discussies. Door onder meer het inbrengen van een eigen project, wordt de training gericht op de eigen dagelijkse praktijk. Aan het eind van de training Projectmanagement stel je een persoonlijk actieplan op.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1399,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Projectmanagement?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Projectmanagement wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Projectmanagement een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.