Werkwijze

Iedere trainingsbehoefte is uniek. Trainen bij ExplainiT is meer dan alleen leren en ervaren. Wij kunnen alles voor je organiseren, maar jij bepaalt. Voor iedere trainingsbehoefte kent ExplainiT een passende oplossing. Graag helpen wij je om een zo optimaal mogelijk leerrendement te halen. Met ons leermiddelenaanbod vergroten wij de efficiëntie van het leerproces én maken wij jouw organisatie wendbaarder. We hanteren daarbij een praktijkgerichte aanpak en afhankelijk van jouw situatie ziet onze werkwijze er als volgt uit:

 • Oriëntatie

  In de oriëntatiefase maken we kennis met elkaar en helpen wij jouw trainingsbehoefte concreet te krijgen. Het is voor ons belangrijk om te weten wat de trainingswensen zijn van jouw organisatie.

 • Intake

  De volgende fase is de intakefase. Het intakegesprek kan op locatie of telefonisch plaatsvinden. In deze fase gaan we dieper in op jouw trainingsvraag. Tijdens de intake bespreken en formuleren we jouw doelstelling(en) en specifieke leerdoelen. Ook stellen we tijdens de intake vragen over het gewenste gedrag en welke vaardigheden, kennis en competenties de medewerkers hebben of moeten ontwikkelen. In dit gesprek bespreken we ook de risico’s, voordelen en investering van de leerinterventie. Afhankelijk van je trainingsbehoefte beoordelen we of een standaard trainingsprogramma aansluit of dat er een maatwerkprogramma beter past bij jouw wensen en behoeften.

 • Voorbereiding

  Als een maatwerkprogramma beter aansluit ontwikkelt een ervaren trainer op basis van de verkregen informatie een praktijkgerichte en op maat-geschreven training. Om de training goed aan te laten sluiten bij de dagelijkse praktijk van de deelnemers is voorbereiding essentieel. In de voorbereidingsfase worden werkvormen en oefeningen opgesteld die aansluiten bij de praktijk van de deelnemers.

 • Training

  Na een gedegen analyse van de leerdoelen en voorbereiding op de training gaat de training van start. Deelnemers worden uitgenodigd voor onze online omgeving ‘ExplainiT-Connect’. Hier kan de deelnemer overzichtelijk zien waar de training georganiseerd wordt, wat de start- en eindtijd van de training is en wie de trainer is. ExplainiT-Connect maakt het mogelijk om individuele leerdoelen kenbaar te maken en om in contact te blijven met de trainer na afloop van de training. Onze trainingen kenmerken zich door de praktijkgerichte aanpak en hoge mate van interactie. Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een certificaat van deelname en evalueren we de leerinterventie.

 • Evaluatie

  ExplainiT streeft een hoge mate van kwaliteit op al haar verzorgde trainingen na. We vinden het daarom belangrijk dat iedere training geëvalueerd wordt. Trainingen worden geëvalueerd op verschillende dimensies waaronder; tempo van de training, aansluiting op de praktijksituatie, invullen van de leerdoelen etc. Een uitgebreide samenvatting van deze individuele evaluaties wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever.

 • Borging

  We zijn ervan overtuigd dat het rendement van de leerinterventie vergroot kan worden middels diverse borgingsmomenten. We hebben hiervoor verschillende mogelijkheden ontwikkeld.

Ben je geïnteresseerd in onze trainingsaanpak of heb je een concrete trainingsbehoefte? We komen graag vrijblijvend met je in contact om je trainingsadvies te geven.

Ik wil graag per mail op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Je mag ons ook bellen of mailen
via 088 122 55 88 of info@explainit.nl