Veelgestelde vragen

Tijdens de trainingen van ExplainiT leer je in één of meer dagen alles over verschillende onderwerpen. Je doet veel praktijkgerichte kennis op. Hieronder staan antwoorden op de veelgestelde vragen over onze trainingen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Inschrijven & Trainingsaanbod

Via de pagina inschrijven kun je je online inschrijven. Je kunt daar een training selecteren met bijpassende data en voorkeurslocaties.

Het is mogelijk om een optie te nemen op een training. Met een optie kun je rustig nadenken of de training echt wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

De opdrachtgever van een training heeft het recht deelname aan de training te annuleren per aangetekend verzonden brief. Annulering kan gratis tot vier weken voor aanvang van de eerste trainingsdag. Bij annulering korter dan vier weken voor aanvang van de eerste trainingsdag wordt er 50% van het bedrag in rekening gebracht. Indien er korter dan drie weken voor aanvang van de eerste trainingsdag een annulering plaatsvindt wordt er 75% van het bedrag in rekening gebracht. Annulering korter dan twee weken van tevoren verplicht de opdrachtgever het volledige bedrag te betalen.

ExplainiT heeft een ruim aanbod trainingen op het gebied van IT-applicaties, Methodieken en Gedrag.

Praktische details

Een standaard trainingsdag start om 09:30 uur en eindigt om 16:30 uur.

Bij open-inschrijvingen streven we naar groepen van maximaal acht personen. Voor incompanytrainingen adviseren we datzelfde aantal aan te houden.

ExplainiT beschikt over de volgende trainingslocaties: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Den Haag/Rijswijk, Eindhoven, Goes, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Roermond, Rotterdam/Capelle aan den IJssel, Utrecht en Zwolle. Tevens is het mogelijk om een training op een andere locaties of bij een bedrijf op locatie te laten plaatsvinden.

Op de pagina trainingslocaties vind je de routebeschrijvingen en adresgegevens.

Onze trainingslocaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid.

Ja. We passen de lunch graag aan op basis van jouw voorkeuren.

Betaling & Facturering

De genoemde prijzen op de website zijn exclusief 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.

Normaliter versturen we de factuur pas na afloop van de training. Mocht je, om uiteenlopende redenen, de factuur eerder willen ontvangen, neem dan contact met ons op. Dat kunnen we uiteraard voor je in orde maken.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.

Ja, onze prijs bij open-inschrijvingen is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie & thee en water.

Certificering & Examinering

Via de pagina certificeringen vind je een overzicht van de certificeringen waarover ExplainiT beschikt.

Indien je de gehele training gevolgd hebt, ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat. Tevens zijn er voor diverse trainingen officiële certificeringen beschikbaar.

Ben je het bewijs van het volgen van de training kwijt? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Maatwerk & Incompany

Ja. Bij een maatwerktraining combineren we elementen of ontwikkelen we een complete training op maat, gericht op de doelen van jouw organisatie. We trainen niet alleen, maar begeleiden en coachen ook.

Ja. Iedere training kunnen we incompany verzorgen.

Een beschrijving van de werkwijze vind je op de werkwijze pagina.

Ja. We actualiseren ons trainingsaanbod op de website constant. We kunnen echter ook trainingen verzorgen die niet op de website staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ja. We maken de training graag op maat voor je met als doel een optimaal leerrendement. Meer informatie over maatwerk vind je op de maatwerkpagina.

Ja, bij onze gedragstrainingen kunnen we eveneens met een professionele trainingsacteur werken. Een acteur kan op deskundige wijze de rol van verschillende stakeholders ensceneren en dat zorgt voor een waarheidsgetrouwe situatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Informatie & Contact

ExplainiT is telefonisch/op WhatsApp bereikbaar via 088 – 122 55 88. Daarnaast kun je via info@explainit.nl contact opnemen per mail. Online kun je je inschrijven, contact opnemen, advies aanvragen, informatie opvragen of een offerte aanvragen.

Ons privacy statement vind je onderaan onze website.

Onze disclaimer vind je onderaan onze website.

De geschillen- en klachtenregeling vind je in de algemene voorwaarden.

Informatie over de verwerking van persoonsgegevens vind je in het privacy statement.

Via de teampagina kun je navigeren naar de contactgegevens van de medewerker waarnaar je op zoek bent.

Een overzicht van de vacatures bij ExplainiT vind je op de ‘Werken bij ExplainiT’ pagina.

Overig

Klassikale trainingen, groepstrainingen, individuele trainingen en blended learning. Meer informatie vind je op de leervormen pagina.

Ja. Een overzicht van de beschikbare e-learning oplossingen vind je op de e-learning pagina.

We willen graag zoveel trainingen zo snel mogelijk laten plaatsvinden. Door voorkeurslocaties op te geven kunnen we sneller een trainingsgroep vormen.

Ja. We kunnen trainingen ook in het Engels verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Standaard zijn er bij trainingen volgens het open-rooster altijd laptops van ExplainiT aanwezig, zonder dat je daarvoor extra kosten hebt. Je bent vrij om die tijdens de trainingsdag(en) te gebruiken. Uiteraard mag je ook je eigen device meenemen om daar tijdens de training mee te werken.

Ja, dat is geen probleem. In overleg verzorgen we dat graag voor je.