Training Zakelijk Corresponderen

Home  / Trainingen / Zakelijk Corresponderen

Wil je graag weten welke eisen er worden gesteld aan zakelijke correspondentie? Zoek je meer houvast om in een zakelijke, klantvriendelijke en beknopte stijl teksten te schrijven? Of wil je in het kader van efficiency minder tijd kwijt zijn aan correspondentie? Dan is de training Zakelijk Corresponderen uitstekend geschikt voor jou. De ervaren trainer leert je hoe je zakelijke correspondentie beter en in minder tijd kunt verzorgen. Na deze twee trainingsdagen schrijf je met meer plezier en zelfvertrouwen brieven.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Zakelijk Corresponderen. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Correct Nederlands
  • Zakelijke correspondentie
  • De zakelijke brief
  • Klantgericht schrijven
  • Structuren en formuleren

Resultaat

Na afloop van deze zeer praktijkgerichte training Zakelijk Corresponderen ben je in staat snel en effectief een zakelijke brief te formuleren. Afhankelijk van het doel van je boodschap varieert je taalgebruik, stijl en opbouw van de brief.

Doelgroep

De training Zakelijk Corresponderen is bedoeld voor iedereen die regelmatig zakelijke brieven en teksten schrijft en daarin nog professioneler wil worden. Van binnendienstmedewerker of secretaresse tot administratief medewerker. Bij zakelijke brieven kun je denken aan een afspraakbevestiging, aanbiedingsbrief, klachtenbrief, schriftelijk verzoek of zelfs een interne brief. Het effect van deelname aan de cursus is dat het schrijven van een zakelijke brief makkelijker en interessanter wordt. Bovendien zal de correspondentie vaker de gewenste respons opleveren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voor de training vult je een intakeformulier in om jouw leerdoelen te formuleren, zodat het programma nog beter kan worden afgestemd. Tijdens de training Zakelijk Corresponderen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je beoordeelt brieven onder meer op zinsniveau, geeft een oordeel over de alinea-indeling en discussieert over de opbouw. Je schrijft brieven op basis van verschillende situaties. De andere deelnemers en de trainer geven je feedback. De trainer brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zakelijke correspondentie zodat je voortaan verzorgde zakelijke brieven schrijft.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Zakelijk Corresponderen?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Zakelijk Corresponderen wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Zakelijk Corresponderen een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.