Training Typevaardigheid

Home  / Trainingen / Typevaardigheid

Veel mensen typen bijvoorbeeld met maar één of twee vingers. Of ze gebruiken de backspace of delete knop veelvuldig, kortom ze maken te veel fouten tijdens het typen. In deze training leer je hoe je gemakkelijk, foutloos en met de nadruk op snel, met gebruik van 10 vingers, teksten kunt typen. Het typen van een mail of het uitwerken van een verslag of rapport kost je veel minder tijd, kortom je werkt echt een stuk effectiever en efficiënter.

Programma

ExplainiT hanteert onderstaande onderwerpen voor de training typevaardigheid. Op basis van je persoonlijke intake is het mogelijk om het programma af te stemmen op je eigen werksituatie.

 • Toetsenbordindeling
 • Typen doormiddel van een tienvingersysteem
 • Letters, woorden en zinnen typen
 • Blind typen
 • Gebruik van sneltoetsen
 • Houding
 • Typesnelheid

Resultaat

Na afloop van de training:

 • Kun je razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers;
 • Gaat het typen van e-mails, het uitwerken van brieven en rapporten stukken beter én veel sneller;
 • Is je houding achter het toetsenbord verbeterd en leer je om minder naar beneden te kijken;
 • Verminder je eventuele nek- en rugklachten door een goede houding aan te nemen.

Doelgroep

Deze compacte training typevaardigheid is geschikt voor iedereen die op een leuke manier snel en foutloos wil leren typen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training zal onder leiding van een ervaren trainer plaatsvinden via een interactieve online leeromgeving. Tijdens de training ontvang je oefeningen en aanwijzingen van de docent. Door thuis extra te oefenen leert je op een effectieve en efficiënte manier typen. De oefeningen beginnen heel basaal en worden naarmate de training vordert ingewikkelder. De oefeningen in de training Typen zijn dusdanig opgebouwd dat er aan het eind een eindexamen gemaakt kan worden. Je kan in een overzicht gelijk terugzien wat de aanslagen per minuut zijn en hoeveel fouten er zijn gemaakt.

Het is voor een leidinggevende mogelijk om de voortgang van de cursisten tijdens de training Typen te ‘monitoren’. In de online leeromgeving is zichtbaar wat de status is van de oefeningen (welke oefeningen afgerond zijn), hoelang de cursisten er mee bezig zijn geweest en wat de netto snelheid is.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 999,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Typevaardigheid?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Typevaardigheid wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Typevaardigheid een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.