Training Trendanalyse in Excel

Home  / Trainingen / Trendanalyse in Excel

Vrijwel alle bedrijven en instellingen hebben te maken met verandering. Om gepaste maatregelen te kunnen nemen en doordachte beslissingen te maken, is het belangrijk om patronen in deze veranderingen te ontdekken. Welke veranderingen zijn permanent? En welke slechts tijdelijk? Tijdreeksanalyses zijn hier het gereedschap: hiermee leren deelnemers veranderingen te ontleden in verschillende (belangrijke en niet-belangrijke) componenten.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Trendanalyse in Excel. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Tijdreeksgegevens analyseren
  • Trends d.m.v. smoothing
  • Trend en trendvergelijking berekenen en visualiseren
  • Voorspellingen genereren
  • Tijdsreeksen creëren
  • (Economische) voorspellingen formuleren
  • Autocorrelatie en partiële autocorrelatie
  • ARMA modellen

Resultaat

Na afloop van de training Trendanalyse in Excel kun je trends berekenen. Met behulp van voorbeelden en conceptuele oefeningen leer je de basisbeginselen van trendanalyse en wordt het niveau opgebouwd tot vrij geavanceerde modellen die zeer breed toepasbaar zijn. De training zorgt ervoor dat je in staat bent zelfstandig allerlei trends op statistisch verantwoorde wijze kunt berekenen en analyseren.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die tijdig en efficiënt wil inspelen op toekomstige trends en veranderingen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de Trendanalyse in Excel training vindt een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je je talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

 

Tridata

De door ExplainiT aangeboden statistiek trainingen worden gegeven door Tridata. Tridata is een instituut voor toegepaste statistiek & data-analyse. Tridata beschikt over uitgebreide expertise in theoretische en toegepaste statistiek van verschillende gebieden. De docenten en adviseurs van Tridata hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij universiteiten als hoogleraar, universitair (hoofd-)docent of als (senior) onderzoeker bij toonaangevende onderzoeksinstituten.

Investering

De investering voor deze training bedraagt Op aanvraag per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Trendanalyse in Excel?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Trendanalyse in Excel wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Trendanalyse in Excel een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.