Training Train de Trainer

Home  / Trainingen / Train de Trainer

Als trainer sta je iedere keer weer voor de uitdaging om de deelnemers in de training te inspireren tot leren. Uiteraard put je daarbij uit je kennis en ervaring, maar je weet ook dat er meer nodig is om een succesvolle training te geven. Hoe je je daarin kunt ontwikkelen staat centraal in de training Train de Trainer.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Train de Trainer. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Persoonlijke trainerskwaliteiten

 • Je kracht als inspirator
 • Succesfactoren en coachingsvaardigheden van een trainer
 • Persoonlijke uitstraling
 • Zelfmanagement
 • Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke leervragen en opdrachten
 • Eigen ontwikkelpad

Ontwerpen en didactische vaardigheden

 • Kennis van management- en communicatiemodellen
 • Werkvormen ontwikkelen en inzetten
 • Het opzetten van een training
 • Praktijksituaties en voorbeelden

Groepsdynamiek

 • Groepsdynamiek, groepsontwikkeling en groepsprocessen
 • Omgaan met weerstand, lastig groepsgedrag en onverwachte reacties
 • Ontspanningstechnieken
 • Beïnvloedingsvaardigheden
 • Oefeningen begeleiden

Inspirerend trainen

 • Boeiend presenteren
 • Interactie bevorderen
 • Motiveren en extra beleving creëren
 • Improviseren

Resultaat

Aan het eind van de training Train de Trainer ben je in staat om als professioneel trainer een afwisselend en leerzaam trainingsprogramma te ontwikkelen. Je kent de werking van verschillende werkvormen en bent in staat te improviseren. Je weet je deelnemers te stimuleren, uit te dagen en te inspireren. Je leert concreet hoe je om kunt gaan met weerstand en onverwachte interventies. Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en weet deze op boeiende wijze in te zetten.

Doelgroep

De training Train de Trainer is voor iedereen die zijn of haar trainingsvaardigheden wil verbeteren en/of zich als professioneel trainer wil ontwikkelen.

Voorkennis

Voor de training Train de Trainer is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Train de Trainer beantwoordt iedere deelnemer een vragenlijst. Ook wordt de mogelijkheid geboden enkele lastige situaties te beschrijven. De trainer krijgt zo een duidelijk beeld van de individuele doelen en leerwensen. Tijdens de training Train de Trainer wordt het programma daarop afgestemd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training Train de Trainer hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Train de Trainer?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Train de Trainer wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Train de Trainer een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.