Training TPI NEXT® Foundation (TPIF)

Home  / Trainingen / TPI NEXT® Foundation (TPIF)

Er kunnen meerdere redenen zijn om processen te verbeteren. Denk hierbij aan kostenbesparing en tijdsbesparing. TPI NEXT® is een model dat je helpt jouw testproces gericht te verbeteren op basis van de bedrijfsdoelstellingen. TPI NEXT® laat testdoelstellingen dus aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen. Het testen verloopt daardoor beter, efficiënter, sneller en met behoud of verhoging van de kwaliteit.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training TPI NEXT® Foundation (TPIF). Op basis van jouw intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • TMap fasering
 • Het positioneren van testen en TPI NEXT®
 • Het TPI NEXT® referentiemodel
 • Fase Planning en Beheer
 • De elementen van het TPI NEXT® model voor verbeteringen
 • Fase Voorbereiding
 • Business Driven verbeteringen
 • Fase Specificatie
 • De elementen van het TPI NEXT® model voor meten
 • Fase Uitvoering
 • Test Proces Improvement
 • Fase Afronding
 • Het meten van de volwassenheid van het testproces
 • Structuur van het model
 • De Test Maturity Matrix
 • Toepassing van het model
 • Toepassen van de Test Maturity Matrix om de volwassenheid te meten
 • Het veranderingsproces
 • Testautomatisering
 • Verbeteren van de volwassenheid van het testproces
 • Automatisering van de testuitvoering

Resultaat

Na voltooiing van deze training kun je met behulp van het TPI®-model het testprocesverbetertraject inrichten en managen. Het TPI®-model helpt je stap voor stap het testproces te verbeteren. Ook weet je na afloop van de training hoe je testmethoden zoals TMap NEXT® kunt implementeren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en geïnteresseerd is in test process improvement, als een test professional of op het gebied van project/programma of technisch management.

Voorkennis

Algemene kennis en ervaring op het gebied gebied van testen en informatica.

Werkwijze

Voorafgaand aan de TPI NEXT® Foundation (TPIF) training vindt een intake plaats. Hierin worden jouw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je jouw talenten optimaal te benutten. De training kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1095, per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Deze training kan ook gevolgd worden inclusief examen. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag beschikbaar. De training vormt de basis voor het EXIN examen, het internationaal erkende TPI NEXT® Foundation certificaat. De training is zodanig opgebouwd dat alle onderdelen die van belang zijn voor het examen
worden behandeld.

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training TPI NEXT® Foundation (TPIF)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training TPI NEXT® Foundation (TPIF) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training TPI NEXT® Foundation (TPIF) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.