Training Solliciteren

Home  / Trainingen / Solliciteren

Lukt het niet met solliciteren? Niet bij de pakken neerzitten, er is werk aan de winkel! Waar vind ik vacatures? Hoe schrijf ik een pakkende sollicitatiebrief? Hoe stel ik een goed curriculum vitae op? Hoe onderscheid ik mij van de massa? Hoe kan ik een goede motivatie geven en iemand overtuigen van mijn geschiktheid voor de functie? Training Solliciteren geeft je meer zelfvertrouwen in aanloop naar en tijdens een sollicitatiegesprek!

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Solliciteren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Zoeken op internet (surfen)/vacatures zoeken
  • Het analyseren van vacatures
  • Het schrijven van een goede sollicitatiebrief
  • Een goed curriculum vitae (cv) opstellen
  • Het opvragen van meer informatie over de baan of het bedrijf in kwestie
  • De voorbereiding op een sollicitatiegesprek en het voeren van dat gesprek
  • Het belang van een eerste indruk
  • Bewustwording en eventueel bijstellen van de eigen presentatie
  • Het gebruik van sociale netwerken via internet

Resultaat

Aan het eind van de training Solliciteren heeft elke deelnemer inzicht in de do’s en don’ts van succesvol en effectief solliciteren. De criteria liggen vast in een checklist. De checklist fungeert als handleiding voor ieder die goed voorbereid aan een sollicitatie begint. Ten slotte krijgen deelnemers een syllabus die na de training Solliciteren als naslagwerk gebruikt kan worden.

Doelgroep

De doelgroep voor de training Solliciteren zijn personen die op zoek zijn naar een nieuwe baan en willen leren hoe je succesvol een cv en motivatiebrief opstelt. De training Solliciteren richt zich op personen die goed voor de dag willen komen bij een sollicitatiegesprek.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training Solliciteren begint met een intake om je persoonlijke doelstellingen, wensen en behoeften in kaart te brengen. Bij de start van de training maak je kennis met de stappen in het sollicitatieproces, zoeken naar vacatures, een aansprekende brief schrijven, een CV opstellen (op basis van een vacature), do’s en don’ts bij een effectief sollicitatiegesprek, Social Media en internet gebruiken.

Extra inzet van de deelnemers vóór een training Solliciteren verhoogt het rendement aanzienlijk. Daarom vult iedere deelnemer voorafgaand aan de training Solliciteren een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Solliciteren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Solliciteren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Solliciteren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.