Training Sollicitaties Afnemen

Home  / Trainingen / Sollicitaties Afnemen

Bij een sollicitatiegesprek laat iedere sollicitant zich van zijn of haar beste kant zien, maar wanneer weet je of de sollicitant daadwerkelijk geschikt is voor de functie? Het selecteren van de juiste persoon voor de functie is een lastige taak. Het maken van de juiste beslissing na een sollicitatieronde is een belangrijk besluit. Het kan veel tijd en geld schelen als je de juiste keuze maakt. Daarom is het van belang dat je tijdens het sollicitatiegesprek zoveel mogelijk informatie verzameld over de sollicitant. Is de sollicitant gemotiveerd, beschikt hij of zij over de gewenste expertise, ervaring en vaardigheden? De training Sollicitaties Afnemen helpt je bij het gestructureerd voeren van sollicitatiegesprekken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Sollicitaties Afnemen. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Effectieve selectiecriteria hanteren
 • Een sollicitatiegesprek voorbereiden en vormgeven: doel, opbouw en inhoud
 • Goede vragen stellen
 • Vaardigheden en competenties testen en herkennen
 • Efficiënt CV’s doornemen
 • Vragen voorbereiden en antwoorden ontwikkelen
 • Een objectief oordeel vormen, luisteren en antwoorden interpreteren
 • Interviewtechnieken: de STAR-methode
 • Het gesprek vormgeven
 • Voorspellende informatie inwinnen
 • Ethische en wettelijke vraagstukken
 • Valkuilen herkennen
 • Consistente evaluaties
 • Referenties nagaan: structuur en alternatieven

Resultaat

Na afloop van de training Sollicitaties Afnemen heb je inzicht verkregen in de manier waarop je het best een sollicitatieprocedure kunt leiden. De hiervoor criteria liggen vast in een checklist. De checklist fungeert als handleiding voordat je aan een sollicitatieronde of gesprek begint. Na afloop van de training ben je in staat effectiever sollicitatiegesprekken af te nemen en kun je beter beoordelen of een kandidaat optimaal aansluit bij het opgestelde profiel voor de vacature.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor medewerkers P&O, personeelsmanagers, personeelsconsulenten en –hr-adviseurs die werving- en selectieprocedures begeleiden en regelmatig sollicitatiegesprekken afnemen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de training Sollicitaties Afnemen gaat een intake vooraf. Onder leiding van een ervaren trainer leer je op interactieve wijze sollicitatiegesprekken te voeren. Naast het leggen van een theoretische basis, werk je actief aan het verbeteren van je gespreksvaardigheden en interviewtechnieken. Je krijgt gerichte feedback op je werkwijze en gesprekken. Door middel van vele praktijkoefeningen, cases en rollenspelen wordt steeds een koppeling tussen theorie en praktijk gemaakt.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Sollicitaties Afnemen?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Sollicitaties Afnemen wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Sollicitaties Afnemen een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.