Training Slecht Nieuws Gesprekken
Voeren

Home  / Trainingen / Slecht Nieuws Gesprekken Voeren

Het brengen van slecht nieuws kan heel lastig zijn. Tijdens zo’n gesprek spelen emoties een grote rol bij jezelf maar ook bij je gesprekspartner. Tijdens de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren leer je hoe je slecht nieuws gesprekken het meest effectief kunt voeren. Door oefeningen leer je wat van belang is bij de voorbereiding van een slecht nieuws gesprek en hoe je zo’n gesprek het best kunt laten verlopen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Voorbereiding lastige gesprekken
  • Gesprekstijlen en -modellen
  • Luisteren en samenvatten
  • Feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met emoties
  • Inzicht in je eigen stijl, talenten en valkuilen
  • Omgaan met feedback

Resultaat

Na afloop van de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren kun je op een heldere en zorgvuldige manier een slecht nieuws gesprek aan gaan. Je beheerst diverse gesprekstechnieken om een slecht nieuws gesprek toch positief te kunnen afsluiten. Je bent in staat emoties van je gesprekspartner te herkennen en hier op een gepaste wijze mee om te gaan.

Doelgroep

Tot de doelgroep van de training behoren alle professionals en leidinggevenden die zich willen verbeteren in het voeren van slecht nieuws gesprekken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren heb je de mogelijkheid een intakeformulier in te vullen. Op dit intakeformulier kun je specifieke leerdoelen en wensen aangeven. Onder leiding van een ervaren trainer ga je met deze leerdoelen aan de slag. Doordat er tijdens de training veel geoefend wordt met praktijkvoorbeelden krijg je gerichte feedback op jouw manier van gespreksvoering.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Slecht Nieuws Gesprekken Voeren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.