Training SharePoint Document
Management

Home  / Trainingen / SharePoint Document Management

Deze training behandelt de mogelijkheden om de levensloop van documenten te plannen en te beheersen, hoe documenten worden aangemaakt, hoe worden documenten beveiligd, gearchiveerd en gepubliceerd en tenslotte worden verwijderd of bewaard. Hoe kun je de mogelijkheden die SharePoint Document Management biedt optimaal laten aansluiten bij de cultuur en doelstellingen van jouw organisatie.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training SharePoint Document Management. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Introductie SharePoint Document Management

 • Wat is Document Lifecyclemanagement
 • Het identificeren van gebruikersgroepen
 • Het identificeren van het documentgebruik
 • Samenwerken aan documenten
 • De planning van document bibliotheken
 • Het maken van beleid voor (automatisch) versiebeheer, goedkeuringen en in-en uitchecken

Aanmaken en de werking van specifieke bibliotheken binnen:

 • Teamsites
 • Portals
 • Document Centers
 • Record Centers

Werken met inhoudstypes, werkstromen, documenten en mappenstructuur

 • Mogelijkheden van inhoudstypes en werkstromen
 • Classificeren van documenten
 • Gebruik en toewijzen van rechten
 • Gebruik van metadata of mappenstructuur of combinatie van beide

Plannen van informatiebeheer

 • Hoe houden we grip op onze informatie,
 • Welke informatie is voor wie beschikbaar,
 • Welke informatie is waar beschikbaar,
 • Wat kan men met de beschikbare informatie,
 • Beveiliging,
 • Hoelang moet informatie beschikbaar blijven.

Resultaat

Na afloop van de training SharePoint Document Management weet je wat Document Lifecyclemanagement is, welke beveilingsmogelijkheden er zijn en hoe versiebeheer voor jouw organisatie moet worden ingericht. Ook kun je gebruikersgroepen identificeren, specifieke bibliotheken aanmaken en het informatiebeheer plannen waardoor je beter grip kunt houden op informatie waarbij het doel is dat de eindgebruiker zo goed mogelijk wordt voorzien van relevante informatie.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij de analyse en inrichting van SharePoint op document niveau.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training SharePoint Document Management vindt er een intake plaats. De nadruk in deze training ligt op het verhogen van je kennis op het gebied van Document Lifecyclemanagement in SharePoint. In de training komen veel voorbeelden en praktijksituaties aan bod, waar je jouw voordeel mee kunt doen. Onder leiding van een ervaren trainer leer je Document Management toe te passen op jouw SharePoint omgeving. Na afloop van de training ontvang je het ExplainiT certificaat.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training SharePoint Document Management?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training SharePoint Document Management wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training SharePoint Document Management een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.