Training Selectiegesprekken Voeren

Home  / Trainingen / Selectiegesprekken Voeren

Na een reeds sollicitatiegesprekken volgen de selectiegesprekken. Tijdens de training Selectiegesprekken Voeren leer je waar je allemaal op moeten letten bij een selectiegesprek. Het is tenslotte van belang dat je de goede sollicitant aanneemt. Tijdens de training Selectiegesprekken Voeren wordt je voorbereid op deze gesprekken en zorgt ervoor dat je tijdens de gesprekken de informatie krijgt die je graag wil.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Selectiegesprekken Voeren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Kenmerken van selectiegesprekken
 • Doel, opbouw en inhoud van het gesprek
 • Competentiegericht interviewen en beoordelen
 • De STAR-methodiek
 • Het vaststellen van competenties
 • Relevante gespreksvaardigheden en vraagtechnieken
 • Objectief beoordelen van gedrag
 • De ongeziene kant van de kandidaat waarnemen
 • Waardering en eindbeoordeling kandidaat
 • Het proces van contractbespreking
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan

Resultaat

Na afloop van de training kun je diverse gespreks- en vraagtechnieken toepassen. Je hebt inzicht gekregen in verschillende methodieken die je helpen bij de uiteindelijke keuze van de kandidaat.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die zich binnen de organisatie bezig houdt met het aannemen van nieuw personeel.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Selectiegesprekken Voeren bieden wij deelnemers de mogelijkheid om een intakeformulier in te vullen. Op het intakeformulier geeft de deelnemer aan wat zijn of haar leerdoelen en wensen zijn. Op deze manier is het voor de trainers van ExplainiT mogelijk om de training hierop aan te passen, zodat deze perfect aansluit op de leerdoelen en wensen van de deelnemer.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Selectiegesprekken Voeren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Selectiegesprekken Voeren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Selectiegesprekken Voeren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.