Training Scrum Product Owner (PSPO)

Home  / Trainingen / Scrum Product Owner (PSPO)

Scrum is een manier van werken die voor allerlei soorten projecten en veranderingen toepasbaar is. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (1-4 weken) werkende (deel)producten/ software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan hierbij centraal. De agile Scrum aanpak stelt een projectteam in staat om het project aan te passen aan een gewijzigde situatie of wensen van de klant. In tegenstelling tot een traditionele projectaanpak, omarmt agile Scrum juist veranderingen. Een Scrumteam is zelfsturend en betrekt ieder teamlid bij een project, evenals de klant/ stakeholders. In jouw rol als Product Owner ben jij de brug tussen het Scrumteam en de klant. Wensen vanuit de klant worden door de Product Owner geïnventariseerd en gedeeld met het ontwikkelteam. Je bent verantwoordelijk voor het managen van de Product Backlog, het maximaliseren van de waarde van het product en de werkzaamheden van het ontwikkelteam.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Scrum Product Owner. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Het Scrum Framework
 • Theorie en principes rondom Scrum
 • Functieoverschrijdende en zelforganiserende teams
 • Waardeverhoging (maximaal)
 • Jouw rol als Product Owner
 • Verwachtingen managen tussen de business en het Scrumteam
 • Creëren van een visie voor het eindproduct
 • Product Backlog Management
  • Vullen en prioriteren
  • Helder omschrijven van Product Backlog Items
  • Ordenen van Product Backlog items
  • Onderhouden van de Product Backlog
 • Release management
  • Release
  • Sprint
  • Story
  • Taak
 • Stakeholder management
  • In kaart brengen van de stakeholders
  • Sprint planning
  • Sprint review

Resultaat

De Product Owner kan de wensen van de klanten en stakeholders vertegenwoordigen via de Product Backlog, kan Product Backlog items helder omschrijven en ordenen om doelen op de beste manier te behalen. In je rol ben je tevens in staat om het Scrum team optimaal te laten functioneren doordat de Product Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor het team en laat zien waar het team als volgende aan gaat werken.

Doelgroep

De training is voor jou bedoeld indien je (in de toekomst) in de rol van Product Owner kruipt.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Agile Scrum kent een generieke toepassing, het kan worden gebruikt voor alle vormen van productontwikkeling. Wel is het mogelijk om voorafgaand aan de training de organisatie-, team-, of persoonlijke leerdoelen in kaart te brengen. Praktische werksituaties kunnen geïntegreerd worden in de trainingen. Afhankelijk van je rol kunnen de trainingen Agile Scrum Foundation en Scrum Master ook interessant zijn.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1289,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

De training kan afgesloten worden met een examen. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Scrum Product Owner (PSPO)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Scrum Product Owner (PSPO) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Scrum Product Owner (PSPO) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.