Training Scrum Master (PSM1)

Home  / Trainingen / Scrum Master (PSM1)

Scrum is een manier van werken die voor allerlei soorten projecten en veranderingen toepasbaar is. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (1-4 weken) werkende (deel)producten/ software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan hierbij centraal. De Agile Scrum aanpak stelt een projectteam in staat om het project aan te passen aan een gewijzigde situatie of wensen van de klant. In tegenstelling tot een traditionele projectaanpak, omarmt agile Scrum juist veranderingen. Een Scrumteam is zelfsturend en betrekt ieder teamlid bij een project. In jouw (faciliterende) rol als Scrum Master help je het Scrum team door ze te coachen, in staat te stellen om maximale waarde te leveren door belemmeringen te elimineren en te zorgen dat het Scrum proces op een correcte wijze wordt geïmplementeerd. Je bent ambassadeur van het Scrum gedachtengoed en helpt de organisatie in het adopteren van Scrum.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Scrum Master. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Het Scrum Framework
 • Theorie, principes en spelregels rondom Scrum
 • Jouw rol als Scrum Master
 • Dienend leiderschap staat centraal
 • Managen van verwachtingen van de stakeholders
 • Begeleiden van de stakeholders en het team in het Scrum ontwikkelproces
 • Faciliteren van de Scrum teamleden
 • Bouwen en coachen van het Scrum team
 • Wegnemen van belemmeringen en problemen voor het Scrum team
 • Organiseren en inrichten van Scrum meetings
  • Sprintplanningen
  • Daily stand-ups
  • Retrospectives
 • Ondersteunen van de Product Owner bij:
  • Maken van user-stories
  • Communicatie met stakeholders
 • Effectief toepassen van Scrum in de eigen organisatie
 • Begeleiden van stakeholders

Resultaat

De Scrum Master is verantwoordelijk dat Scrum wordt begrepen en goed wordt uitgevoerd. Door deze training ken je de theorie, praktijk en de regels en ben je in staat om dit gedachtegoed over te brengen op het Scrumteam, de Product Owner en de organisatie. Je kent  je verantwoordelijkheden, kunt fungeren als facilitator en coach en bent in staat om de organisatie te begeleiden in de adoptie en implementatie van Scrum. Je bent als Scrum Master in staat om verschillen diensten te leveren aan het ontwikkelteam, de Product Owner en de organisatie.

Doelgroep

De training is geschikt voor jou indien je (in de toekomst) in de rol van Scrum Master kruipt.

Voorkennis

Om deel te nemen aan deze training is het een pré om voorkennis van Scrum te hebben. Deze voorkennis kun je bijvoorbeeld opdoen via de ‘Agile Scrum foundation’ training.

Werkwijze

Agile Scrum kent een generieke toepassing. Wel is het mogelijk om voorafgaand aan de training de organisatie-, team-, of persoonlijke leerdoelen in kaart te brengen. Praktische werksituaties kunnen geïntegreerd worden in de trainingen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1289,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

De training kan afgesloten worden met een examen. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag beschikbaar. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Scrum Master (PSM1)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Scrum Master (PSM1) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Scrum Master (PSM1) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.