Training Schrijven voor het Web

Home  / Trainingen / Schrijven voor het Web

De training Schrijven voor het Web gaat in op Web teksten, dat zijn teksten die binnen enkele seconden de kern raken. Teksten op het internet worden op een andere en snelle manier gelezen. Deze manier vraagt om een heldere en bondige manier van schrijven die tijdens de training Schrijven voor het Web naar voren komt. Tevens gaan we tijdens de training Schrijven voor het Web in op de woordkeuze, zodat je de zoekmachine en de lezer bereikt.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Schrijven voor het Web. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Kenmerken van webteksten
  • Doel, doelgroep en boodschap waar de tekst voor geschreven wordt
  • Formuleren van zinnen en het gebruik van woorden
  • Webtekst tekstopbouw
  • Structuur van verschillende soorten teksten
  • Gebruiksvriendelijkheid en indeling van websites
  • Beoordelen van eigen tekst
  • Toepassing van geleerde in praktijk
  • Zoekmachinevriendelijke teksten schrijven

Resultaat

Na afloop van de training Schrijven voor het Web weet je wat de leesstrategieën zijn van webbezoekers. Je kunt je webteksten aanpassen aan het leesgedrag van je sitebezoekers. Je bent bekend met structuurprincipes die er voor zorgen dat je je informatie helder over kunt brengen middels je website of intranet. Je leert tijdens de training Schrijven voor het Web hoe je de toon van het stuk af kunt stemmen op je doelstellingen en de doelgroep. Je kunt de webteksten effectief schrijven en verschillende tekstsoorten op de site zetten. Je weet na de training Schrijven voor het Web welke elementen een website effectief en gebruiksvriendelijk maken.

Doelgroep

De training Schrijven voor het Web is bedoeld voor mensen die regelmatig teksten voor het web schrijven of willen gaan schrijven.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Schrijven voor het Web vindt een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Tijdens de training werk je aan je kennis en vaardigheden op het gebied van het Schrijven voor het Web. De training Schrijven voor het Web zal veel voorbeelden en praktijkgerichte situaties bevatten. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van de webteksten kennen tijdens de training Schrijven voor het Web. Er kunnen te allen tijde vragen gesteld worden, die deze trainer dan zal beantwoorden.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Schrijven voor het Web?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Schrijven voor het Web wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Schrijven voor het Web een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.