Training Schriftelijk Rapporteren

Home  / Trainingen / Schriftelijk Rapporteren

Je schrijft veel notities, rapporten of verslagen, maar je teksten komen echter niet altijd even gemakkelijk tot stand. Schriftelijk rapporteren kan veel tijd kosten en zelfs een bron van ergernis zijn. Hoe krijg je precies geformuleerd wat je bedoelt? En hoe zorg je dat jouw teksten boeiend genoeg zijn? In de training Schriftelijk Rapporteren kun je jouw schrijfvaardigheid op een hoger niveau brengen. Je leert hoe je gestructureerd te werk kunt gaan en bovendien leer je met meer resultaat, vlot, helder en lezersgericht te schrijven.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Schriftelijk Rapporteren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Rapporteren

  • Doelstellingen van het rapport
  • Doelgroep van het rapport
  • Rapportageplan
  • Structuurschema’s

Boeiend schrijven

  • Tekststructurering
  • Argumentatietechnieken
  • Schrijftechnieken
  • Samenvattingen en conclusies
  • Begrijpelijk formuleren
  • Lay-out

Resultaat

Je bent in staat in kortere tijd betere schriftelijke rapportages te maken. Je schrijft systematisch ‘van introductie naar conclusie’ en bovendien stel je rapporten zo op dat ze echt worden gelezen. Je leert je eigen rapporten kritisch te beoordelen op opzet, schrijfstijl, inhoud, omvang en lay-out.

Doelgroep

De training Schriftelijk Rapporteren is bedoeld voor mensen die in hun dagelijkse werk rapporten, verslagen of memo’s schrijven en die hun aanpak en schrijfstijl verder willen verbeteren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Schriftelijk Rapporteren vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Je neemt zelf teksten uit de praktijk mee en krijgt directe feedback van de trainer. Onder inspirerende begeleiding ga je actief aan de slag met diverse schrijfopdrachten, waarin verschillende schrijfstijlen aan bod komen en je in staat gesteld wordt een nieuwe schrijfstijl te ontwikkelen. Ook wordt er aandacht besteed aan de structuur en opzet van een verslag of rapport en het creatief omgaan met taal en woorden. Na het volgen van deze interactieve training ben je in staat om in minder tijd op een heldere en overzichtelijke manier te schrijven. Aan het eind van de training stel je een persoonlijk actieplan op.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Schriftelijk Rapporteren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Schriftelijk Rapporteren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Schriftelijk Rapporteren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.