Training PRINCE2® Practitioner

Home  / Trainingen / PRINCE2® Practitioner

De training PRINCE2® (Project IN Controlled Environments) Practitioner is een certificeringstraject om een meetbare en constante kwaliteitsnorm te garanderen voor een ieder die betrokken is bij PRINCE2® projecten. PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. Vele organisaties maken inmiddels al gebruik van deze projectmanagementmethode. Dankzij de schaalbaarheid van PRINCE2® is het mogelijk om de methode naar behoefte van de organisatie te modificeren. De gedefinieerde structuur met duidelijke taken en verantwoordelijkheden is kenmerkend voor de PRINCE2® systematiek.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training PRINCE2® Practitioner. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Inleiding PRINCE2®.
 • Business cases – Opstellen van een business case.
 • Organisatie – Samenstellen van een project management team.
 • Opstarten van een project – Opstellen van een Project Brief en een Project Product Beschrijving.
 • Initiëren van een project – Het maken van een Project Initiatie Dossier.
 • Product Gebaseerd Plannen – Opstellen en beoordelen van een Product Gebaseerde Planning.
 • Voortang – Registers en Rapportages.
 • Kwaliteit – Kwaliteitseisen, kwaliteitsverwachting en kwaliteitscriteria.
 • Risico – Risicomanagement, risico’s, risicoanalyses, en risicobeheersing.
 • Verandering – Omgaan met wijzigingen.
 • Beheersen van een Fase – Toewijzen en monitoren van werkzaamheden, omgaan met issues en nemen van maatregelen.
 • Managen van Product Leveringen – Verbindingen tussen projectmanagers en team managers(s).
 • Managen van Fase Grenzen – Informatie voorziening om de huidige fase te beoordelen, het plan voor de volgende fase goed te keuren en de beoordeling van de levensvatbaarheid.
 • Sturen van een project – Het sturen van de team manager(s), projectleden en de project onderdelen.
 • Afsluiten van een project – Acceptatie van het projectproduct en evaluatie van de projectdoelen.

Resultaat

Na het behalen van het PRINCE2® Practitioner examen kun je aantonen dat je de kennis bezit van deze projectmanagementmethode. Je kent de principes van de PRINCE2® methodiek en bent in staat de elementen in de eigen werkomgeving toe te passen. Je kunt een project en bijbehorende rollen conform PRINCE2® inrichten. Je leert de PRINCE2® methodiek op een procesgerichte manier te benaderen. Je kunt een resultaatgerichte planning maken op basis van PRINCE2®. Je weet hoe je complexe projecten moet starten, bewaken, bijsturen en afronden op basis van de PRINCE2® methodiek. Je leert hoe je om moet gaan met een project in een continu veranderende omgeving. De training PRINCE2® Practitioner is bedoeld om de cursisten de achterliggende filosofie van PRINCE2® te laten begrijpen en hen voor te bereiden op het PRINCE2® Practitioner examen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor cursisten die zich snel zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van PRINCE2® eigen willen maken met behulp van “real-life” cases. De training PRINCE2® Practitioner is tevens bedoeld om cursisten voor te bereiden op het Practitioner examen.

Voorkennis

De volledige methodiek komt aan bod. De zeven processen, de zeven thema’s en de zeven principes van PRINCE2®. Om de training PRINCE2® Practitioner te doorlopen en het examen goed te kunnen afsluiten is de kennis van PRINCE2® Foundation nodig. Waar de Foundation training ophoudt gaat de Practitioner verder.

Werkwijze

De training wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie met je behandelen. De theorie zal vervolgens in praktijk gebracht worden binnen de groep, middels praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt een Practitioner manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de training PRINCE2® Practitioner en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Practitioner examen te kunnen maken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1649,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële PRINCE2® examens. Door de PRINCE2® Practitioner training te volgen, bereid je je voor op het officiële PRINCE2® Practitioner examen van Peoplecert. Peoplecert is door Axelos (eigenaar PRINCE2®) aangewezen als de partij waar officiële PRINCE2® examens afgenomen kunnen worden. Door het officiële examen succesvol af te leggen, behaal je de erkende PRINCE2® Practitioner certificering. Mocht je de PRINCE2® Practitioner training willen volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “PRINCE2® Practitioner”.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training PRINCE2® Practitioner?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training PRINCE2® Practitioner wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training PRINCE2® Practitioner een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.