Training PRINCE2® Foundation

Home  / Trainingen / PRINCE2® Foundation

In deze PRINCE2® Foundation training leer je projectmatig werken volgende de PRINCE2®-methode. Deze methode is een wereldwijde standaard voor projectmanagement. PRINCE2® is toe te passen op alle typen projecten, het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. Vele organisaties maken inmiddels al gebruik van deze projectmanagementmethode. Wil je kunnen werken volgens de PRINCE2® methode, maar niet direct examen afleggen? Dan is deze 2-daagse training geschikt voor je.

Programma

Tijdens de training PRINCE2® Foundation leer je de basis/het fundament van PRINCE2®. Na het leggen van dit fundament kun je doorgaan met de training PRINCE2® Practitioner.

 • Opstarten van een project, vaststellen wat het bestaansrecht is van het project en het inrichten van het projectmanagement team.
 • Organisatie, de taken, rollen en bevoegdheden van een ieder die met het project te maken heeft.
 • Maken van een Business Case, onder andere kosten-, baten- en risico analyses
 • Sturen van een project, het proces hoe de stuurgroep het project stuurt en ondersteunt.
 • Initiëren van een project, het op een goede manier voorbereiden van de uitvoering van het project
 • Plannen, hoe een projectplan, team plan en fase plan te maken
 • Productgericht plannen, het definiëren van op te leveren producten met bijbehorende kwaliteitscriteria waar de producten aan moeten voldoen.
 • Opstellen van een plan, hoe is een plan op te stellen?
 • Beheersinstrumenten, bepalen en hanteren van instrumenten voor het bewaken en bijsturen van de voortgang van het project.
 • Beheersen van een fase, op een effectieve manier omgaan met een uit te voeren management fase door de project manager
 • Managen van product oplevering, omgaan met het proces waarin zakelijke producten getest en opgeleverd worden aan de projectmanager
 • Risicomanagement, effectief omgaan met onzekere factoren, zowel de kansen als de bedreigingen.
 • Managen faseovergangen, omgaan met de benodigde informatie om het besluit te nemen om door te gaan met het project.
 • Configuratie management, vastleggen hoe de configuratiemanagement ingepast kan worden in specifieke projecten.
 • Aanpak wijzigingsbeheer, effectief werken met wijzigingen en wijzigingsverzoeken.
 • Afsluiten van een project, het op een gestructureerde manier afsluiten en overdragen van het projectresultaat
 • Kwaliteitsreview, het zorgen voor een juiste kwaliteitsdefinitie, bewaken van de kwaliteit en vast stellen/meten van de kwaliteit.

Resultaat

Na het behalen van het PRINCE2® Foundation examen kun je aantonen dat je de kennis bezit van deze projectmanagementmethode. Je kent de basisprincipes van de PRINCE2® methodiek en bent in staat de basiselementen in de eigen werkomgeving toe te passen. Ook kun je een project conform PRINCE2® sturen en bewaken. Je kunt effectief deelnemen aan projecten die volgens PRINCE2® worden uitgevoerd. Je weet na de training PRINCE2® hoe je de kwaliteit van het projectresultaat kunt waarborgen. Je bent na de training PRINCE2® Foundation in staat risico’s tijdig te signaleren en adequaat te managen.

Doelgroep

Projectmedewerkers, teamleiders en andere medewerkers die betrokken zijn bij projecten en zich snel zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van PRINCE2® eigen willen maken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training PRINCE2® Foundation wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie behandelen. De theorie wordt vervolgens in praktijk gebracht binnen de groep, middels praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt een Foundation manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de training en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Foundation examen te kunnen maken. Het is ook mogelijk om een training inclusief examen te volgen bij ExplainiT.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 949,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw is mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training. Het is daarnaast mogelijk om de training inclusief officieel geaccrediteerd examen te volgen.

Planning

Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training PRINCE2® Foundation?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training PRINCE2® Foundation wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training PRINCE2® Foundation een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.