PRINCE2 Foundation Training Inclusief Examen

PRINCE2® Foundation Training Inclusief Examen

Home  / Trainingen / PRINCE2® Foundation Inclusief Examen

Wil je tijdens de PRINCE2® Foundation training projectmatig leren werken volgens de PRINCE2®-methode? Volg dan deze 3-daagse training en ontdek wat PRINCE2® (Projects in Controlled Environments) voor jou en je organisatie kan betekenen. De PRINCE2® methode is de wereldwijde standaard voor projectmanagement en toe te passen op alle typen projecten. De projectmanagement methode is gebaseerd op ‘best-practices’ wat ertoe heeft geleid dat wereldwijd veel organisaties er gebruik van maken. De meest recente versie is PRINCE2® 2017. Wil je kunnen werken volgens de PRINCE2® 2017 methode en vervolgens examen afleggen? Dan is deze 3-daagse PRINCE2® Foundation training inclusief examen geschikt voor jou. Wil je geen PRINCE2® Foundation examen afleggen? Volg dan onze 2-daagse PRINCE2® Foundation training. Met het voltooien van het officiële examen behaal je een internationaal erkende certificering en laat jij opdrachtgevers zien dat je de kennis en kunde hebt om volgens PRINCE2® te werken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de PRINCE2® Foundation training inclusief examen. Sluit het programma niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Basis van de PRINCE2® methode
 • 7 PRINCE2® principes
 • 7 PRINCE2® thema’s
 • 7 PRINCE2® processen
 • PRINCE2® in de praktijk
PRINCE2® project
 • Businesscase opstellen
 • Initiëren
 • Plannen
 • Opstarten
 • Sturen
PRINCE2® projectteam
 • Taken, rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
 • Team inrichten
 • Risicomanagement
 • Aanpak wijzigingsbeheer
Eindproduct opleveren
 • Kwaliteitscriteria opstellen
 • Beheersinstrumenten gebruiken
 • Managen van faseovergangen
 • Eindproducten testen en opleveren
 • Afsluiten van een project

Resultaat

In het begin van de PRINCE2® Foundation training leer je de terminologie en de zeven principes, thema’s en processen van werken volgens de PRINCE2® methode kennen. Je bent na afloop van de PRINCE2® Foundation training inclusief examen in staat de basiselementen van de methode effectief en succesvol toe te passen in je eigen werkomgeving, Ook leer je hoe een PRINCE2® project uitgevoerd wordt. Daarnaast weet je na de training hoe je de kwaliteit van het projectresultaat kunt waarborgen en hoe je risico’s tijdig kunt signaleren en vervolgens managen. Tot slot ben je optimaal voorbereid op het officieel geaccrediteerde PRINCE2® Foundation examen.

Doelgroep

Neem je (in de toekomst) deel aan een of meerdere projecten? Ben je tijdens deze projecten actief als bijvoorbeeld projectmedewerker, teamleider, projectleider of projectmanager? Dan is de 3-daagse PRINCE2® Foundation training inclusief examen zeer geschikt voor jou. De training is daarnaast geschikt voor personen die zich zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van projectmatig werken volgens de PRINCE2® methode eigen willen maken. Het behalen van de internationaal erkende PRINCE2® Foundation certificering zorgt ervoor dat jouw positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbetert.

Voorkennis

Voor de training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De PRINCE2® Foundation training inclusief examen wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die allereerst de theorie behandelen. De theorie wordt vervolgens gebruikt om PRINCE2® in de praktijk te brengen door middel van praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt tijdens de PRINCE2® Foundation training inclusief examen geaccrediteerd trainingsmateriaal dat volledig voldoet aan de richtlijnen van Axelos, de eigenaar van de PRINCE2® methode. Aan de hand van theoretische oefeningen, praktische oefeningen en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Foundation examen succesvol te kunnen maken. Onze trainers bieden je daarnaast PRINCE2® Foundation examen tips en PRINCE2® Foundation proefexamens om je op weg te helpen.

 

Businesscase

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met de Kamer van Koophandel (KvK) hebben we een businesscase opgesteld voor de PRINCE2® Foundation training inclusief examen. In de PRINCE2® Foundation training businesscase vertelt de KvK meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat.

Investering

De investering voor de PRINCE2® Foundation Inclusief Examen training bedraagt € 1469,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is geaccrediteerd voor het afnemen van officiële PRINCE2® examens. Door de PRINCE2® Foundation training te volgen, bereid je je voor op het officiële PRINCE2® Foundation examen van Peoplecert. Peoplecert is door Axelos (eigenaar PRINCE2®) aangewezen als de partij waar officiële PRINCE2® examens afgenomen kunnen worden. Door het officiële examen succesvol af te leggen, behaal je de erkende PRINCE2® Foundation certificering. Mocht je de PRINCE2® Foundation training willen volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “PRINCE2® Foundation”.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de PRINCE2® Foundation Inclusief Examen training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de PRINCE2® Foundation Inclusief Examen training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de PRINCE2® Foundation Inclusief Examen training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de PRINCE2® Foundation Inclusief Examen training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.