Training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen

Home  / Trainingen / PRINCE2® Foundation Inclusief Examen

In deze PRINCE2® Foundation Cursus Inclusief Examen leer je projectmatig werken volgens de PRINCE2®-methode. PRINCE2® is de wereldwijde standaard voor projectmanagement. De PRINCE2® projectmanagement methode is toe te passen op alle typen projecten. Het is een generieke ‘best practice’-werkmethode voor projectmanagement. Vele organisaties maken inmiddels al gebruik van deze projectmanagementmethode. PRINCE2® 2017 is de meest recente versie van de PRINCE2® methode. Wil je kunnen werken volgens de PRINCE2® 2017 methode en direct een PRINCE2® Foundation examen afleggen? Dan is deze 3-daagse cursus PRINCE2® Foundation Inclusief Examen geschikt voor je. Indien je geen PRINCE2® Foundation examen wil afleggen, volg dan onze 2-daagse PRINCE2® Foundation Cursus.

Programma

Tijdens de PRINCE2® Foundation Cursus Inclusief Examen leer je de basis/het fundament van PRINCE2®. Na het leggen van dit fundament kun je doorgaan met de training PRINCE2® Practitioner.

 • Opstarten van een project, vaststellen wat het bestaansrecht is van het project en het inrichten van het projectmanagement team.
 • Organisatie, de taken, rollen en bevoegdheden van een ieder die met het project te maken heeft.
 • Maken van een Business Case, onder andere kosten-, baten- en risico analyses
 • Sturen van een project, het proces hoe de stuurgroep het project stuurt en ondersteunt.
 • Initiëren van een project, het op een goede manier voorbereiden van de uitvoering van het project
 • Plannen, hoe een projectplan, team plan en fase plan te maken
 • Productgericht plannen, het definiëren van op te leveren producten met bijbehorende kwaliteitscriteria waar de producten aan moeten voldoen.
 • Opstellen van een plan, hoe is een plan op te stellen?
 • Beheersinstrumenten, bepalen en hanteren van instrumenten voor het bewaken en bijsturen van de voortgang van het project.
 • Beheersen van een fase, op een effectieve manier omgaan met een uit te voeren management fase door de project manager
 • Managen van product oplevering, omgaan met het proces waarin zakelijke producten getest en opgeleverd worden aan de projectmanager
 • Risicomanagement, effectief omgaan met onzekere factoren, zowel de kansen als de bedreigingen.
 • Managen faseovergangen, omgaan met de benodigde informatie om het besluit te nemen om door te gaan met het project.
 • Configuratie management, vastleggen hoe de configuratiemanagement ingepast kan worden in specifieke projecten.
 • Aanpak wijzigingsbeheer, effectief werken met wijzigingen en wijzigingsverzoeken.
 • Afsluiten van een project, het op een gestructureerde manier afsluiten en overdragen van het projectresultaat
 • Kwaliteitsreview, het zorgen voor een juiste kwaliteitsdefinitie, bewaken van de kwaliteit en vast stellen/meten van de kwaliteit.

Resultaat

Na het behalen van het PRINCE2® Foundation examen kun je aantonen dat je de kennis bezit van deze projectmanagementmethode. Je leert tijdens de training PRINCE2® Foundation de PRINCE2® terminologie en de basisprincipes van projectmatig werken volgens de PRINCE2® methodiek. Daarnaast ben je na afloop in staat de basiselementen in de eigen werkomgeving toe te passen. Ook kun je een PRINCE2® project sturen en bewaken. Je leert effectief tijdens onze PRINCE2® opleiding deel te nemen aan projecten die volgens PRINCE2® worden uitgevoerd. Je weet na de PRINCE2® Foundation Training Inclusief Examen hoe je de kwaliteit van het projectresultaat kunt waarborgen en je bent in staat om risico’s tijdig te signaleren en adequaat te managen.

Doelgroep

De PRINCE2® Foundation Cursus Inclusief Examen is bedoeld voor projectmedewerkers, teamleiders en andere medewerkers die betrokken zijn bij projecten en zich snel zowel de theorie als praktische toepasbaarheid van projectmatig werken volgens PRINCE2® eigen willen maken.

Voorkennis

Voor de training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De cursus PRINCE2® Foundation Inclusief Examen wordt gegeven door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie behandelen. De PRINCE2® theorie wordt vervolgens in praktijk gebracht binnen de groep, middels praktische oefeningen (PRINCE2® in de praktijk). Iedere cursist ontvangt tijdens de PRINCE2® opleiding een Foundation manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de cursus en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Foundation examen te kunnen maken. Onze trainers bieden je PRINCE2® Foundation examen tips om je op weg te helpen. Daarnaast zijn er PRINCE2® Foundation proefexamens beschikbaar.

 

Businesscase

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met de Kamer van Koophandel (KvK) hebben we een businesscase opgesteld voor de training PRINCE2® Foundation inclusief examen. In deze businesscase vertelt de KvK meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat. Bekijk de businesscase via de volgende link.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1469,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Deze training PRINCE2® Foundation is inclusief geaccrediteerd examen voor de PRINCE2® certificering. De kosten voor dit examen zijn inbegrepen in de totaalprijs. Indien je het geaccrediteerde examen succesvol afrondt, dan ontvang je het officiële PRINCE2® certificaat.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training PRINCE2® Foundation Inclusief Examen een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.