Training PRINCE2® Agile

Home  / Trainingen / PRINCE2® Agile

Ben je PRINCE2® Foundation gecertificeerd en vragen je opdrachten steeds meer om een combinatie van PRINCE2® en Agile projectmanagement? PRINCE2® Agile is een vorm van tailoring van PRINCE2® waarbij Agile frameworks als Scrum, Kanban en Lean Startup worden gebruikt bij het realiseren van het projectresultaat. Tijdens deze opleiding leer je vernieuwende Agile denk- en werkwijzen toepassen om tijd en budget vast te bewaken in een project.

Programma

Om deze training PRINCE2® Agile te doorlopen en het examen goed te kunnen afsluiten is de kennis van PRINCE2® Foundation nodig. Waar de PRINCE2®  Foundation training ophoudt gaat PRINCE® Agile verder.

 • De PRINCE2® Agile reis
 • Hexagon (fix and flex) en de projectvariabelen
 • Requirements en userstories
 • Prioriteren met MoSCoW
 • De feedbackloop
 • Dienend leiderschap
 • Principes en gedragsregels
 • Agilometer: risico’s en baten
 • Work Packages
 • Scrum
 • Definition of Done

Resultaat

Na de training PRINCE2® Agile kun je het projectmanagementproces inrichten conform PRINCE2® Agile en weet je Agile technieken gebruiken zoals Scrum, Kanban en Lean Startup. Je kunt de PRINCE2® Agile methode toepassen. J bent in staat de mate van Agility te bepalen die geschikt is voor een project. J kunt de Agilometer als assessment tool gebruiken. J bent bekend met Agile concepten, aandachtsgebieden en technieken. J kent de verschillende rollen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in een PRINCE2® Agile omgeving en je kunt op een Agile manier controleren, plannen en rapporteren.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor projectmanagers, projectleiders en teammanagers die de PRINCE2® manier van managen willen combineren met een Agile productoplevering.

Voorkennis

Je dient voor certificering het PRINCE2® Foundation examen met goed gevolg hebben afgelegd en deze moet nog geldig zijn.

Werkwijze

De cursus zal gegeven worden door geaccrediteerde PRINCE2® trainers die de theorie behandelen. De theorie zal vervolgens in praktijk gebracht worden binnen de groep, middels praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt een Agile manual met oefeningen en sheets. Aan de hand van theoretische en praktische oefeningen tijdens de training PRINCE2® Agile en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het PRINCE2® Agile examen te kunnen maken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1605,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is an affiliate of CVA Informatica Opleidingen. Naast het volgen van officiële PRINCE2® trainingen kun je geaccrediteerde examens afleggen op verschillende locaties van ExplainiT. De kosten voor het PRINCE2® Agile examen zijn op aanvraag beschikbaar. Vraag onze trainingsadviseurs naar de mogelijkheden. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training PRINCE2® Agile?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training PRINCE2® Agile wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training PRINCE2® Agile een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.