Training Presenteren

Home  / Trainingen / Presenteren

Zie je ook zo op tegen het houden van een toespraak of presentatie? Dan bevind je je in het juiste gezelschap. Presenteer beter na de training Presenteren. Er zijn namelijk veel mensen die het moeilijk vinden op een effectieve en natuurlijke wijze te presenteren. Gelukkig is het geven van een goede presentatie te leren middels deze training. Goed presenteren is geen geheimzinnige gave die voorbehouden is aan een kleine groep mensen. Met behulp van de juiste aanpak en voorbereiding is iedereen in staat een goede presentatie te geven. Wij geven nu het woord graag aan jou!

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Presenteren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

De voorbereiding

 • Voor wie ga je presenteren?
 • Je presentatie voorbereiden

Structuur van je presentatie

 • Inhoud en structuur van je presentatie
 • Doelgericht opbouwen van een presentatie

Je presentatie

 • Houding, stemgebruik en mimiek
 • Boeien van je publiek
 • Interactie met het publiek
 • Overtuigend presenteren
 • Effectief inzetten van hulpmiddelen

Omgaan met lastige momenten

 • Verminderen van spreekangst
 • Omgaan met lastige vragen
 • Improvisatie

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Opstellen van persoonlijk actieplan

Resultaat

Na afloop van de zeer praktijkgerichte training Presenteren kun je op een effectieve en natuurlijke manier een mondelinge presentatie ontwikkelen en geven. Aan de hand van talrijke nuttige adviezen, tips en trucs weet je geheel in overeenstemming met je doelstellingen de presentatie af te stemmen op je luisteraars. Je leert met de training Presenteren beter met spreekangst om te gaan en beheerst bovendien de verbale en non-verbale technieken om een presentatie boeiend en natuurlijk te maken.

Doelgroep

De training Presenteren is bedoeld voor iedereen die een overtuigende, krachtige en inspirerende stijl van presenteren wil ontwikkelen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Presenteren vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stelt je jouw persoonlijke doelstellingen vast. In de training Presenteren wordt met name geoefend met eigen situaties. Zo krijg je inzicht in je persoonlijke kracht en potentieel. Door de gerichte feedback van zowel de trainer als de andere deelnemers leer je middels de training Presenteren op welke manier je overtuigend en inspirerend overkomt. Tevens stel je aan het eind van de training een persoonlijk actieplan op.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Presenteren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Presenteren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Presenteren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.