Training Power BI Desktop & Online

Home  / Trainingen / Power BI Desktop & Online

De training Power BI Desktop en Online is een praktijkgerichte training waarin je in een handomdraai leert om analyses en rapportages te maken vanuit verschillende databronnen. Je leert bijvoorbeeld om zakelijke gegevens te verzamelen, en om via standaard tools op te schonen. Nadat je een BI-model ontworpen hebt, kun je via de Pivot-Table functie starten met de rapportage en analyse.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Power BI Desktop & Online. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Power BI Desktop introductie

 • Interface
 • Mogelijkheden van Power BI Desktop
 • Wat zijn dashboards, rapporten en gegevens sets

Externe gegevensbronnen

 • Ophalen van gegevens uit verschillende gegevensbronnen
 • Koppelen van diverse bronnen
 • Creëren van relaties
 • Herstructureren van data

Visualiseren & modelleren van data

 • Visualisering van data d.m.v. tabellen, grafieken, kaartvormen, matrixvormen
 • Modellering van gegevens en datum tabellen
 • Creëren van rapportages (slicers, filters)
 • Opmaak van rapportages

Power BI Online

 • Interface
 • Mogelijkheden in Power BI Online
 • Verschillen met desktop versie
 • Publiceren van rapporten
 • Creëren van dashboards

Introductie in Dax (Data Analysis Expressions)

 • Wat is DAX?
 • Meest gebruikte DAX functies

Resultaat

Je leert tijdens de training Power BI Desktop en Online om zakelijke gegevens te verzamelen, op te schonen en aan te vullen. Vervolgens leer je analyses en rapportages te maken van deze data. Na afloop van de training kun je starten met rapportages en analyses via de Pivot-Table functie.

Doelgroep

De training Power BI Desktop en Online is bedoeld voor gebruikers die meer willen weten over Microsoft Power BI Desktop. Ook is de training zeer geschikt voor gebruikers die diverse dataverzamelingen moeten combineren en raadplegen, of voor gebruikers die buiten Excel om data willen visualiseren.

Voorkennis

Voor deelname aan deze training verwachten wij dat je een goede kennis hebt van databases en een gevorderde gebruiker van Excel bent.

Werkwijze

Voorafgaand aan deze training vindt een intake plaats. Deze kan zowel schriftelijk als persoonlijk plaatsvinden. Middels deze intake brengen wij jouw leerdoelen en huidige kennisniveau in kaart. Op basis van deze informatie wordt een praktijkgericht trainingsprogramma opgesteld dat aansluit bij jouw leerbehoefte. Onder leiding van een ervaren trainer leer je hoe je Power BI Desktop & Online effectief kunt inzetten in jouw werkzaamheden.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 999,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Power BI Desktop & Online?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Power BI Desktop & Online wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Power BI Desktop & Online een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.