Training Outplacement

Home  / Trainingen / Outplacement

Op het moment zijn veel mensen hun baan niet zeker. Reorganisaties en faillissementen zorgen ervoor dat veel mensen hun baan verliezen. Wanneer je je baan verliest zul je er alles aan doen om zo snel mogelijk ander werk te vinden. Vaak is het zoeken naar een andere baan een lastige situatie en kan dit ook erg pijnlijk zijn. Toch kan het vinden van een nieuwe baan een frisse start zijn en nieuwe carrièrekansen bieden. Via deze training Outplacement kun je ondersteund worden bij het vinden van deze nieuwe baan. Outplacement kan medewerkers nieuwe toekomstperspectieven bieden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Outplacement. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Verwerken van het verlies van de functie
 • Afstand nemen van de situatie
 • Zelfonderzoek
 • Analyse van de sterke en zwakke punten.
 • ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?’
 • Versterken persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden
 • Keuzes in mijn loopbaan
 • Samenstellen van een profielschets
 • Sollicitatiebrief en c.v.
 • Netwerken
 • Social Media

Resultaat

Na afloop van de training ben je je meer bewust van je sterke en zwakke punten. Je kunt je oude functie achter je laten en kunt met een goede zin beginnen aan de zoektocht naar een nieuwe functie. Door de training weet je jezelf beter onder aandacht te brengen bij potentiële werkgevers en ben je beter in staat een baan te vinden die past bij je ambities en toekomstperspectieven.

Doelgroep

Tot de doelgroep van de training behoren mensen die hun baan hebben verloren of werkgevers die outplacement mogelijkheden willen aanbieden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Outplacement vindt er een intake plaats. Je gaat tijdens de training aan de slag met het verwerken van het verlies van je oude baan en brengt door zelfonderzoek je sterke en zwakke punten in kaart. Dit alles onder de leiding van een stimulerende en adviserende trainer. Door het inbrengen van praktijk voorbeelden en het oefenen met sollicitatiebrieven- en gesprekken krijg je inzicht in hoe je jezelf het best kunt ‘verkopen’ bij potentiële werkgevers.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Outplacement?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Outplacement wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Outplacement een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.