Training Onderhandelen en
Conflicthantering

Home  / Trainingen / Onderhandelen en Conflicthantering

De training Onderhandelen en Conflicthantering gaat dieper in op je gedrag en de wijze waarop je overkomt tijdens onderhandelings- en conflictsituaties. Tijdens veel samenwerkingssituaties bestaan verschillende belangen, waarbij de kans op conflicten aanwezig is. In sommige gevallen escaleren de conflicten en zoek je naar vaardigheden om deze op een effectieve wijze aan te pakken. Je leert om te gaan met weerstand en het incasseren van tegenwerpingen. Daarnaast leer je om dit om te zetten naar een constructieve onderhandelingspositie met je gewenste resultaat als uitgangspunt.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Onderhandelen en Conflicthantering. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Onderhandelingsstijlen

 • De verschillende soorten onderhandelingsstijlen
 • Je persoonlijke onderhandelingsstijl ontdekken
 • Het toepassen van de meest geschikte onderhandelingsstijl

Het onderhandelingsproces

 • Jezelf voorbereiden
 • Het model voor verschillende fasen van onderhandelen
 • Het creëren van een win-win situatie
 • Effectief beïnvloeden van de onderhandeling
 • Je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen bij het onderhandelen

Omgaan met emoties

 • Het herkennen van emoties
 • Omgaan met en begrip tonen voor andermans emoties
 • Onderscheiden van emoties en feiten

Analyseren en oplossen van een conflict

 • Verschillende soorten conflicten
 • Wat is de oorzaak van het conflict en hoe herken je het?
 • Omgaan met onnodige conflicten
 • Bemiddelen tijdens een conflict

Resultaat

Je krijgt inzicht in onderhandelingssituaties, soorten conflicten en tal van aspecten die daarmee samenhangen. Tevens leer je ook om te gaan met tegengestelde belangen en ontwikkel je je eigen onderhandelings-en conflicthanteringsstijl. Na afloop van de training weet je de verschillende stijlen van conflicthantering toe te passen zodat je conflicten makkelijker beheerst en oplost.

Doelgroep

Wil je in onderhandelings- of conflictsituaties effectiever optreden? Dan is deze training geschikt voor jou – ongeacht of je een medewerker, leidinggevende of staffunctionaris bent. De training Onderhandelen en Conflicthantering richt zich namelijk op alle personen die op het werk regelmatig te maken hebben met belangentegenstellingen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Onderhandelen en Conflicthantering vindt een schriftelijke intake plaats. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze technieken voor onderhandeling en conflicthantering toe te passen. Op de eerste dag ligt de nadruk op bewustwording en op inzicht in je eigen gedrag. Op de tweede dag ligt het accent op het vergroten van je effectiviteit en manier van communiceren. Er wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van de verworven inzichten naar de eigen werksituatie.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Onderhandelen en Conflicthantering?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Onderhandelen en Conflicthantering wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Onderhandelen en Conflicthantering een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.