Training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie

Home  / Trainingen / Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie

Fusie of cultuurverandering? Dat roept vaak de nodige weerstand op in organisaties. Met de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie leert je analytische en coachende vaardigheden om als veranderkundige adviseur op te treden. Je brengt partijen met elkaar in gesprek en zorgt voor duurzame veranderingen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Principes van veranderingstrajecten en reorganisatie
  • Fases binnen het veranderingsproces
  • Omgaan met weerstand en het creëren van draagvlak
  • Communicatie en samenwerken bij verandering
  • Motivatie en begeleiding van medewerkers
  • Ontwikkeling van een veranderings- of reorganisatieplan

Resultaat

Aan het eind van de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie heb je inzicht in diverse aspecten van verandering en reorganisatie. Je leert welke fases je binnen het veranderingsproces of de reorganisatie kunt onderscheiden. Je leert de communicatie binnen veranderingstrajecten te verzorgen. Je leert om te gaan met weerstand binnen je organisatie en draagvlak te creëren. Je bent in staat om een helder en concreet veranderings- of reorganisatieplan op te stellen. Je bent in staat om je mensen te motiveren en te begeleiden.

Doelgroep

De training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie is voor iedereen die binnen de organisatie verantwoordelijk is voor of betrokken bij, een veranderingstraject en/of een reorganisatie.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie vindt een intake plaats. Op basis hiervan stelt je je persoonlijke doelstellingen vast. Onder leiding van een ervaren trainer wordt veel en actief geoefend. Door onder meer het inbrengen van eigen adviessituaties, wordt de training gericht op de eigen dagelijkse praktijk. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat jou ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in eigen adviestrajecten.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Omgaan met Veranderingen en Reorganisatie een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.