Training Omgaan met Stress en Werkdruk

Home  / Trainingen / Omgaan met Stress en Werkdruk

Heb je de laatste tijd het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Kun je niet omgaan met stress en ervaar je steeds vaker stress op je werk en heb je soms moeite met het overzicht te behouden? Heb je het gevoel dat het nu tijd is om hier iets aan te doen voordat het te laat is? In deze training Omgaan met Stress en Werkdruk leer je op effectieve wijze met je werkdruk om te gaan.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Omgaan met Stress en Werkdruk. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Ontspannen werken
 • Kenmerken van stress en hoge werkdruk
 • Inzicht in de werking van stress en werkdruk
 • Persoonlijke stressfactoren en identificatie
 • Tijdig signaleren van stressfactoren
 • Je valkuilen en belemmerende overtuigingen
 • Je invloed op je omgeving
 • Omgaan met veranderingen en tegenslagen
 • Assertief optreden en communicatie
 • Leven en werken vanuit innerlijke kracht
 • Balans en rust in je werkomgeving
 • Persoonlijk actieplan

Resultaat

Na het volgen van de training Omgaan met Stress en Werkdruk heb je inzicht gekregen hoe je op effectieve wijze met je werkdruk om kunt gaan. Je bent je bewust van de belangrijkste stressfactoren in je werk. Je krijgt inzicht in methodieken om stressvolle situaties tijdig te herkennen.

Doelgroep

De training Omgaan met Stress en Werkdruk is bestemd voor een ieder die een te hoge werkdruk ervaart en daar op een daadkrachtige manier mee om wil leren gaan.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke intake plaats. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze om te gaan met stress situaties in je dagelijkse werkomgeving. In het eerste deel ligt de nadruk op bewustwording en op inzicht in eigen gedrag. In het tweede deel van de training ligt het accent op het vergroten van je effectiviteit. Er wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van de verworven inzichten naar de eigen werksituatie.

Naast dat de deelnemer technieken, theoretische handvatten en tips krijgt aangereikt, besteden wij tijdens onze trainingen ruim aandacht aan het persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer. De trainer/coach zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer, een goede dynamiek wat persoonlijke zelfreflectie en een optimaal leerproces stimuleren en vergroten.

 

Borging van het geleerde

Aan het eind van de training heeft elke deelnemer inzicht in de do’s en dont’s van omgaan met stress en werkdruk. De criteria liggen vast in een checklist. Ten slotte krijgen deelnemers bij de training een syllabus die na de training als naslagwerk gebruikt kan worden.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Omgaan met Stress en Werkdruk?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Omgaan met Stress en Werkdruk wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Omgaan met Stress en Werkdruk een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.