Training Omgaan met
Grensoverschrijdend Gedrag

Home  / Trainingen / Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag

Grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, negeren, discrimineren en (seksueel) intimideren kan leiden tot verzuim, personeelsverloop en een lager personeelsmoraal. Deze training biedt je waardevolle inzichten over wat grensoverschrijdend gedrag inhoudt, hoe het ontstaat en hoe je dit tegengaat.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

 • Wat is grensoverschrijdend gedrag?
 • Wat zegt het wettelijke kader rondom grensoverschrijdend gedrag?
 • Hoe ontstaat grensoverschrijdend gedrag en hoe ga je het tegen?
 • Welke invloed heeft grensoverschrijdend gedrag voor jou en jouw organisatie?
 • Wat te doen als grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden?
 • Toepassing binnen jouw praktijk (tip: zet een ervaren trainingsacteur in en ervaar onze unieke interactieve aanpak, zonder traditionele rollenspellen)

Resultaat

Onderstaande punten komen in de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag aan bod:

 • Kennis van de vormen van grensoverschrijdend gedrag
 • Herkennen van verschijningsvormen van emotie en agressie
 • Assertief en respectvol kunnen aanspreken op grensoverschrijding
 • Kennis van de-escalerende communicatie
 • Kennis van de juiste houding en vaardigheden voor het vroegtijdig herkennen, het omgaan en voorkomen van agressievolle situaties
 • Vroegtijdig op professionele manier een gesprek sturen

Doelgroep

Deze training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag is bedoeld voor medewerkers en organisaties die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag binnen de eigen organisatie (team/afdeling) en/of van buitenaf (de klant).

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag hebben wij inzicht nodig in de situatie binnen jouw organisatie om de beste match te maken met onze trainers. Deze inventariseren wij door middel van een kennismakingsgesprek, een (telefonisch) intakegesprek met de beoogde trainer en het intakeformulier voor alle deelnemers. Dit dient allemaal als input voor de training.

Tijdens de training worden theorie en praktijk regelmatig afgewisseld; vrijwel vanaf het begin wordt een interactieve setting gecreëerd. Je gaat actief bezig met diverse praktijkgerichte opdrachten, waarmee de verschillende programmaonderdelen duidelijk en helder worden toegepast in dagelijkse situaties. Door middel van rollenspelen, en de inzet van een trainingsacteur (optioneel), wordt de praktijksituatie gesimuleerd.

Trainingsacteur (optioneel)

Onze ervaren acteurs, met ervaring in jouw branche, zetten op een waarheidsgetrouwe manier praktijksituaties in scene waar je medewerkers mee te maken kunnen krijgen. De meerwaarde van de inzet van een trainingsacteur is dat het je medewerkers de mogelijkheid geeft in een ‘spiegel’ te kijken en dat zij zien hoe gedrag op een ander over kan komen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 500,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Omgaan met Grensoverschrijdend Gedrag een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.