Training Omgaan met Agressie

Home  / Trainingen / Omgaan met Agressie

Heb je regelmatig contact met cliënten, burgers of klanten en word je tijdens je werkzaamheden wel eens geconfronteerd met agressie? Zoek je handvatten en vaardigheden om agressie tegen je in te perken? Dan is de training Omgaan met agressie iets voor jou. Agressie heeft een grote impact op jou en je collega’s en je wilt dus als organisatie goed voorbereid zijn op mogelijke vormen van agressie. Jouw manier van (non-)verbale communicatie is hierin van essentieel belang, omdat jouw gedrag een reactie bij de ander uitlokt. Tijdens deze training leren we je vaardigheden die je kunt inzetten om effectief om te gaan met vormen van agressie. Na afloop van de training ben je in staat op de juiste manier te communiceren en agressie tegen jezelf en jouw organisatie te voorkomen of tot een minimum te beperken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Omgaan met Agressie. Op basis van jouw intake is het mogelijk om het programma volledig op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Inzicht in agressie, het ontstaan en de verschillende vormen
 • Herkennen van assertief, sub-assertief, agressief gedrag
 • Jouw waarnemingsvermogen op agressief gedrag
 • Het bepalen van jouw persoonlijke grenzen
 • Het hanteren van gezamenlijke gedragsnormen op basis van het organisatieprotocol
 • Het bewaken en aangeven van grenzen
 • Effectief reageren op agressief gedrag
 • Escalerend en de-escalerend gedrag
 • De rol van verbale en non-verbale communicatie
 • Jouw eigen gesprekstechniek
 • Toepassing binnen jouw praktijk (tip: zet een ervaren trainingsacteur in en ervaar onze unieke interactieve aanpak, zonder traditionele rollenspellen)
 • Tips, trucs, do’s en dont’s

Resultaat

Na afloop van de cursus Omgaan met Agressie ben je in staat alert te reageren op agressief gedrag. Je kunt (potentiële) agressie van anderen in een vroeg stadium herkennen, benoemen en de-escaleren. Je kunt effectief reageren op uitdagend en agressief gedrag door middel van confronteren. Je kunt effectief reageren op explosief gedrag door middel van kalmeren. Je leert jouw eigen grenzen te bewaken. Je krijgt meer grip op emotioneel en agressief gedrag. Je leert beter omgaan met agressie.

Doelgroep

Deze training Omgaan met Agressie is bedoeld voor iedereen die in een publieke functie in contact staat met klanten, cliënten of burgers, waarbij de kans op agressie aanwezig is.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Omgaan met Agressie hebben wij inzicht nodig in de situatie binnen jouw organisatie om de beste match te maken met onze trainers. Deze inventariseren wij door middel van een kennismakingsgesprek, een (telefonisch) intakegesprek met de beoogde trainer en het intakeformulier voor alle deelnemers. Dit dient allemaal als input voor de training.

Tijdens de training worden theorie en praktijk regelmatig afgewisseld; vrijwel vanaf het begin wordt een interactieve setting gecreëerd. Je gaat actief bezig met diverse praktijkgerichte opdrachten, waarmee de verschillende programmaonderdelen duidelijk en helder worden toegepast in dagelijkse situaties. Door middel van rollenspelen, en de inzet van een trainingsacteur (optioneel), wordt de praktijksituatie gesimuleerd.

Trainingsacteur (optioneel)

Onze ervaren acteurs, met ervaring in je branche, zullen op een waarheidsgetrouwe manier praktijksituaties in scene zetten waar jouw medewerkers mee te maken kunnen krijgen. De meerwaarde van de inzet van een trainingsacteur is dat het je medewerkers de mogelijkheid geeft in een ‘spiegel’ te kijken en dat zij zien hoe gedrag op een ander over kan komen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 500,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Omgaan met Agressie?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Omgaan met Agressie wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Omgaan met Agressie een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.