Training Notuleren

Home  / Trainingen / Notuleren

Effectief en professioneel notuleren is niet eenvoudig. Tijdens vergaderingen moet je luisteren en schrijven tegelijk. Het begrijpen en opschrijven van de essentie komt in de cursus notuleren naar voren. Hoe maakt je er vervolgens een goed en overzichtelijk verslag van? Aan welke eisen moet zo’n verslag voldoen? Stem je de inhoud nog af met de voorzitter? Het belangrijke werk voor de vergadering komt ook aan bod tijdens de cursus. Is er een duidelijke agenda? Is er belangrijke informatie die je vooraf moet weten? Als professioneel notulist heb je kennis en inzicht nodig in het verloop van vergaderingen, de rollen van de deelnemers en vergadertechnieken. In de training Notuleren krijg je alle handvatten aangereikt om uitstekende notulen te maken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Notuleren. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

 • Soorten vergaderingen
 • Vergaderdoelen
 • Fases van een vergadering
 • De voorbereiding van een vergadering
 • Verschillende manieren van notuleren
 • De functie van notulen
 • De agenda
 • Uitwerken van de notulen
 • Leesbaar formuleren
 • Presentatie van de notulen
 • Luistervaardigheden
 • Geheugentraining
 • Snel en doelgericht aantekeningen maken
 • Onderscheiden van hoofd- en bijzaken

Resultaat

Na afloop van de cursus Notuleren ben je in staat om professionele notulen te maken van vergaderingen. Je hebt inzicht in jouw rol als notulist. Je leert luisteren, selecteren en filteren. Je hebt de kennis om de opbouw helder en transparant te noteren.

Doelgroep

De training Notuleren is bestemd voor iedereen die regelmatig notuleert of gaat notuleren en zijn vaardigheden daarin verder wil ontwikkelen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Notuleren brengt ExplainiT jouw persoonlijke doelstellingen in kaart middels een intakeformulier. Gedurende de cursus ga je naast enkele noodzakelijke, beknopte en theoretische inleidingen actief aan de slag met zeer gerichte notuleer oefeningen. Tijdens de training ga je daadwerkelijk notulen maken, die uiteraard uitvoerig met je besproken en geëvalueerd worden. Deze praktische manier van werken zorgt er voor dat je na de training Notuleren de theorie direct toe kunt passen op jouw werkzaamheden.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Notuleren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Notuleren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Notuleren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.