Training Microsoft Project

Home  / Trainingen / Microsoft Project

Om projecten succesvol te laten verlopen is het van groot belang dat de planning van werkzaamheden, resources en financiën foutloos verloopt. Microsoft heeft hier met Project een uitstekende tool voor ontwikkeld. Microsoft Project is wereldwijd de meest gebruikte software voor het maken van (project)planningen. Binnen Microsoft Project is het mogelijk om uitgebreide planningen te maken. Daarnaast kunnen overzichtelijke rapportages worden gemaakt die inzicht geven in diverse facetten van een project. Microsoft Project zal je organisatie helpen om projecten succesvoller te laten verlopen. Deadlines worden niet langer gemist en budgetten worden niet meer overschreden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Project. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Inleiding Microsoft Project

 • Waarvoor gebruik ik MS Project?
 • Functionaliteiten MS Project

Interface

 • Onderdelen in de interface
 • Het Office lint
 • Project tijdlijn
 • Microsoft Help
 • Opties

Planningen & taken

 • Projectplanning maken (GANTT diagram)
 • Projectplanningen openen, wijzigen en afdrukken
 • Taken invoeren en afhankelijkheden vastleggen
 • Resources opnemen in een projectplanning
 • Resources aan taken koppelen

Rapportages

 • Rapportages maken
 • Rapportages verbeteren
 • Rapportages afdrukken
 • Rapportages analyseren

Voortgang projecten

 • Het project volgen
 • Projecten samenvoegen
 • Evaluatie en voortgangsbewaking
 • Resourcemanagement

Koppeling met Office applicaties

 • Projectkoppelingen met Outlook
 • Rapporteren exporteren naar Excel
 • Rapporten exporteren naar Visio
 • Macro’s in MS Project

Resultaat

Na afloop van deze driedaagse training zijn de deelnemers in staat om zelfstandig te kunnen werken met Microsoft Project. Zij zijn zich bewust van de toegevoegde waarde van Project voor projectwerkzaamheden. Deelnemers weten hoe zij uitgebreide planningen kunnen maken en hier overzichtelijke rapportages van kunnen maken.

Doelgroep

De training Microsoft Project is bedoeld voor iedereen die wil gaan werken of reeds werkt met Microsoft Project en zich graag wil bekwamen in het gebruik van deze applicatie.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. We verwachten wel dat deelnemers vaardig zijn met computers alvorens zij aan deze training deelnemen.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training vult elke deelnemer een intakeformulier in. Middels deze formulieren krijgen wij inzicht in het huidige kennisniveau en de leerdoelen van de deelnemers. Op basis van deze informatie zal het programma worden aangescherpt, zodat deze perfect aansluit op de leerbehoefte van de cursisten. Het is mogelijk om eigen sjablonen, bestanden en andere voorbeelden te integreren in de training. Op deze manier sluit de training nog beter aan op de praktijksituatie van je eigen organisatie.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1319,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Microsoft Project?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Microsoft Project wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Microsoft Project een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.