Cursus Microsoft Office

Cursus Microsoft Office

Home  / Trainingen / Microsoft Office

De cursus Microsoft Office is bedoeld voor de beginnende gebruiker van de Microsoft Office applicaties. Wil je snel wegwijs worden in de mogelijkheden van de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Dan is deze 2-daagse cursus Microsoft Office geschikt voor jou. Je ontwikkelt basisvaardigheden op het gebied van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote om je efficiëntie en effectiviteit op de werkvloer te optimaliseren. Basisvaardigheden van Microsoft Office applicaties zijn tegenwoordig vrijwel altijd een pré tijdens een sollicitatie. De cursus Microsoft Office draagt daardoor ook zeker bij aan je positie op de arbeidsmarkt. Ben je op zoek naar een cursus voor een specifieke Microsoft Office applicatie? Bekijk dan snel het overzicht Microsoft Office cursussen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Microsoft Office. De cursus kan gegeven worden in alle versies van Microsoft Office. Sluit het standaardprogramma niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Word
 • De indeling van Word
 • Handige Word functies
 • Documenten aanmaken, openen en opslaan
 • Tekst selecteren, kopiëren en verplaatsen
 • Documenten opmaken, afdrukken en exporteren
Excel
 • De indeling van Excel
 • Handige Excel functies
 • Werkmappen aanmaken, openen en opslaan
 • Cellen selecteren, kopiëren en verplaatsen
 • Tabellen, grafieken en formules gebruiken
Outlook
 • De indeling van Outlook
 • E-mails opmaken en versturen
 • Bijlages versturen met een e-mail
 • Agenda bijhouden in Outlook
PowerPoint
 • De indeling van PowerPoint
 • Presentaties aanmaken, openen en opslaan
 • Slides van een presentatie opmaken
 • Gebruiken van afbeeldingen, audio en video’s
OneNote
 • De indeling van OneNote
 • Notitieblokken aanmaken, openen en opslaan
 • Invoegen van afbeeldingen, audio en video’s
 • Slimme OneNote functies

Resultaat

Na afloop van de cursus Microsoft Office ben je in staat om efficiënt en effectief met Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote te werken. Je leert waarvoor je de applicaties in zowel de privé als zakelijk sfeer kunt gebruiken. Alle basisfunctionaliteiten van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote zullen aan bod komen.

Doelgroep

Wil je graag de mogelijkheden van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote ontdekken? Dan is de cursus Microsoft Office geschikt voor jou. Leer om efficiënter en effectiever met de applicaties te werken om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. De cursus Microsoft Office is uitermate geschikt voor beginnende gebruikers van de Microsoft Office applicaties.

Voorkennis

Voor de cursus Microsoft Office is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de cursus Microsoft Office vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen voor de cursus Microsoft Office in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van het werken met de diverse Microsoft Office applicaties kennen. Dit doe je aan de hand van trainingsmateriaal en praktische oefeningen. Verder geeft de trainer tijdens de cursus Microsoft Office nuttige tips over het werken met Office applicaties.

Investering

De investering voor de cursus Microsoft Office bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van de cursus Microsoft Office wordt na afloop verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Microsoft Office hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Microsoft Office”.

Planning


Ervaringen

Evelien Damen

Het was een prettige, op de praktijk gerichte cursus Microsoft Office waar ik veel van opgestoken heb en mijn kennis heb kunnen opfrissen.

Martin de Boer

De manier van lesgeven is duidelijk. Hij legt alles duidelijk uit en neemt ook de tijd om vragen te beantwoorden en eventueel nog eens uit te leggen. Bij een eventuele volgende cursus zou ik hem weer als docent willen hebben.

Jerry Springwijk

Veel nuttige informatie gekregen, waar we mee aan de slag kunnen. En we krijgen nog een naslagdocument, handig om e.e.a. nog eens na te kijken!

Femke Henzen

Ik heb, bij mij op kantoor, een 1-op-1 Office cursus gehad. De trainer had me van tevoren al gebeld om te vragen wat ik wilde leren. Daar is goed naar geluisterd. Alles wer duidelijk uitgelegd waardoor ik het snel onder de knie had. Ik vond het erg leerzaam!

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de cursus Microsoft Office te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de cursus Microsoft Office écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de cursus Microsoft Office waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande cursussen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de training Microsoft Office bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.