Training Mentale Weerbaarheid

Home  / Trainingen / Mentale Weerbaarheid

Mentale weerbaarheid speelt een belangrijke rol in situaties die ervaren worden als uitdagend. Het geeft inzicht in waarom mensen met dezelfde eigenschappen en onder dezelfde omstandigheden toch anders reageren op stressvolle situaties. Mentale weerbaarheid gaat dan ook om persoonlijke veerkracht.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Mentale weerbaarheid. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

  • doelen stellen: je leert uitdagende maar ook haalbare doelen te stellen, waarover je zelf de controle hebt.
  • visualisatie: betreft de vaardigheid om (werk)situaties levendig (met alle zintuigen) in te beelden. Door het inbeelden van specifieke situaties kun je je mentaal goed voorbereiden op toekomstige uitdagingen.
  • energie management: bewust reguleren van jouw energieniveau. Je leert alert te reageren en gevoelens van stress te reduceren.
  • gedachtecontrole: hierbij gaat het om het herkennen van en omgaan met beperkende gedachten. Je leert negatieve gedachten en gevoelens om te zetten in positieve.
  • attentiecontrole: bij het uitvoeren van een taak is het belangrijk om gefocust te blijven. Je leert diverse stijlen van aandacht te herkennen alsmede de focus bij het ‘hier en nu’ te houden.
  • actie-reflectie model: hier gaat het om het aanleren van gedrag verandering. Aan de hand van een simpel model word je gestimuleerd om systematisch jouw handelen te analyseren, te evalueren en het persoonlijk handelen te verbeteren.

Resultaat

De training Mentale weerbaarheid is erop gericht om je tools aan te bieden om jouw mentale weerbaarheid te versterken, zodat jij de uitdagingen van het werk met meer vertrouwen en controle kan aangaan.

Doelgroep

De training is bedoeld voor mensen die uitdagingen in hun werk met meer vertrouwen en controle willen aangaan.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Mentale Weerbaarheid hebben wij inzicht nodig in de situatie binnen jouw organisatie om de beste match te maken met onze trainers. Deze inventariseren wij door middel van een kennismakingsgesprek, een (telefonisch) intakegesprek met de beoogde trainer en het intakeformulier voor alle deelnemers. Dit dient allemaal als input voor de training.

Tijdens de training worden theorie en praktijk regelmatig afgewisseld; vrijwel vanaf het begin wordt een interactieve setting gecreëerd. Je gaat actief bezig met diverse praktijkgerichte opdrachten, waarmee de verschillende programmaonderdelen duidelijk en helder worden toegepast in dagelijkse situaties. Door middel van rollenspelen, en de inzet van een trainingsacteur (optioneel), wordt de praktijksituatie gesimuleerd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 500,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Mentale Weerbaarheid?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Mentale Weerbaarheid wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Mentale Weerbaarheid een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.