Training Leidinggeven basis

Zoekt u persoonlijke en gerichte feedback als leidinggevende? Heeft u behoefte aan een analyse van uw eigen kwaliteiten leidinggeven? Bent u op zoek naar verdieping in uw werk? Dan is de training Leidinggeven basis geschikt voor u. De training Leidinggeven start met een objectief beeld van uw eigen stijl van leidinggeven, uw kwaliteiten en valkuilen. De mogelijkheden om uw effectiviteit als leidinggevende verder te verhogen worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt in groepsverband en individueel actief gewerkt aan uw kwaliteiten en ontwikkelpunten. Door de zeer waardevolle individuele feedback en oefeningen in deze training Leidinggeven groeit u als leidinggevende en als mens.

Resultaat

U kunt verschillende stijlen van leidinggeven toepassen in de praktijk. U leert hoe u draagvlak kunt creëren door effectieve communicatie. U kunt de medewerkers motiveren en u kunt ze coachen om het beste uit zichzelf te halen. U verkrijgt inzicht in uw eigen rol en vaardigheden als leidinggevende. U leert om een persoonlijk actieplan te maken om te groeien als leidinggevende. Dit leert u allemaal tijdens training Leidinggeven.

Doelgroep

Een ieder die momenteel leidinggevende is en de vaardigheden wil verbeteren of een ieder die in de toekomst leiding gaat geven valt binnen de doelgroep voor de training Leidinggeven basis.

Trainingsinhoud

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Leidinggeven basis. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Stijlen van leidinggeven
 • Het aanpassen van uw stijl van leidinggeven aan de omstandigheden, het team en de medewerkers
 • Het creëren van draagvlak door gerichte communicatie (informeren, onderhandelen, delegeren, inspireren en consulteren)
 • Het aansturen en motiveren van medewerkers
 • Leidinggeven aan groepen en teambuilding
 • Coaching en feedback
 • Gespreksvaardigheden
 • Persoonlijk actieplan

Werkwijze

De training Leidinggeven aan professionals start met een intake om uw leiderschapsstijl, persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart te brengen. In de training wordt actief geoefend met de voor u belangrijke situaties via rollenspellen en gesprekken binnen de groep deelnemers. Tijdens training Leidinggeven staat u onder leiding van een ervaren trainer die u helpt bij uw ontwikkeling als leidinggevende.

Investering

Groepstraining:
Voordelige groepsprijzen, korting tot 60% Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op
Open inschrijving:
€ 1.399,- excl. btw / € 1.539,- btw vrij
incl. trainingsmateriaal en lunch, koffie/thee
Duur: 3 dagen Inschrijven
Individueel:
Prijs in overleg Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op

Trainingsrooster

Maak hier uw keuze voor een locatie en datum voor de Training Leidinggeven basis. Geen geschikte data? Neem dan contact met ons op: 088 - 122 55 88

Trainingsvormen

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training Leidinggeven basis

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training Leidinggeven basis zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus Leidinggeven basis worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining Leidinggeven basis

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training Leidinggeven basis

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.