Training Leidinggeven aan Projecten

Home  / Trainingen / Leidinggeven aan Projecten

Als projectleider heb je de verantwoordelijkheid, binnen de gestelde voorwaarden, resultaten te behalen. Ben je in staat om het project volgens de specificaties, op tijd en binnen het overeengekomen budget af te ronden? Dit hangt enerzijds af van hoe goed je het project voorbereidt, structureert, inricht en beheerst. Anderzijds is het van belang hoe je omgaat met de mensen in het projectteam, de lijnorganisatie en de opdrachtgever. De kern van de training Leidinggeven aan Projecten is het ontwikkelen van jouw persoonlijke kwaliteiten als projectleider, die zowel in je huidige project als in toekomstige projecten uiterst waardevol en cruciaal zijn.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Leidinggeven aan Projecten. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Projectmatig werken onderscheiden van andere manieren van werken
  • Projectdoelen en -resultaten onderscheiden
  • De samenstelling van het projectteam
  • Opstellen projectfasering
  • Opstellen activiteitenplanning
  • Onderhandelen in en rondom het project
  • Leidinggeven aan een team
  • Leiderschapsstijlen
  • Communiceren en overlegvormen
  • Schrijven en presenteren van projectvoorstel

Resultaat

Als het volgen van de training kun je als projectleider de principes van projectmatig werken toepassen. Je hebt inzicht in zowel jouw eigen rol als die van anderen. Je bent in staat om een professioneel projectplan op te stellen en te presenteren. Je hebt inzicht verworven in effectieve samenwerking en communicatie binnen projectteams.

Doelgroep

Iedereen die binnen een organisatie deel uitmaakt van een team of hier leiding aan geeft en wil werken aan de competenties en vaardigheden. Daarnaast willen de deelnemers op plezierige en effectieve wijze samen kunnen werken binnen het team.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Deze training is gericht op leidinggeven voor projectmanagers het is daarom handig dat de deelnemer werkt als projectmanager.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Leidinggeven aan Projecten vindt er een intake plaats om jouw persoonlijke doelstellingen vast te stellen. Bij de training Leidinggeven aan Projecten draait alles om het versterken van uw persoonlijke kracht. Persoonlijke feedback, succeservaringen en goede voorbeelden spelen daarbij een sleutelrol. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw handelen en leerresultaten, maar we helpen je daar natuurlijk voortdurend bij. Tijdens de training Leidinggeven aan Projecten oefen je met gedrag dat effectief is en bij je past. Jouw (werk)situatie vormt hierbij het uitgangspunt. Je leert bovendien leidinggeven op een manier die bij je past. Daarom zetten we een combinatie van leervormen en -activiteiten in.

 

Businesscase

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met Bleckmann hebben we een businesscase opgesteld voor trainingen op het gebied van Leidinggeven. In deze businesscase vertelt Bleckmann meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat. Bekijk de businesscase via de volgende link.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1399,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Leidinggeven aan Projecten?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Leidinggeven aan Projecten wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Leidinggeven aan Projecten een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.