Training Lean Six Sigma Green
to Black Belt

Home  / Trainingen / Lean Six Sigma Green to Black Belt

De Lean Six Sigma methodiek combineert de Lean-methodiek en de Six Sigma-methodiek om vanuit vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De training Lean Six Sigma Green to Black Belt is een 6-daagse training, die gevolgd kan worden na het volgen van een Green Belt training. Na afloop van de training Lean Six Sigma Green to Black Belt leer je alle extra stof die, na de Green Belt training, nodig is om een Lean Six Sigma Black Belt certificaat te behalen. Het kan dus gezien worden als een aanvulling op de Lean Six Sigma Green Belt training. Als Black Belt ben je het aanspreekpunt m.b.t. Lean Six Sigma binnen een organisatie, en kun je complexe verbeterprojecten leiden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lean Six Green to Black Belt. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

  • Herhaling Green Belt training
  • Verdieping Lean en Six Sigma methodiek
  • Opstellen van een VSM (Value Stream Map)
  • Verdieping DMAIC
  • Kwalitatief en kwantitatief problemen analyseren
  • Beheersen van Lean Six Sigma conform best-practices
  • Complexe verbeterprojecten analyseren en uitvoeren
  • Kano analyse (Voice of the Customer)
  • Design Experiments
  • Change management

Resultaat

Na afloop van de training Lean Six Sigma Green to Black Belt beschik je over alle benodigde kennis om als Lean Six Sigma Black Belt gezien te kunnen worden. Je bent in staat om aantoonbare verbeterresultaten te bereiken, en beschikt over de vaardigheden om de meest complexe verbeterprojecten te leiden. Daarnaast ben je in staat om Green Belts te begeleiden.

Doelgroep

De training Lean Six Sigma Green to Black Belt is voor iedereen die het aanspreekpunt m.b.t. Lean Six Sigma wil zijn binnen een organisatie. Daarnaast is de training geschikt voor mensen die leiding willen geven aan complexe verbeterprojecten en/of Green Belts willen begeleiden.

Voorkennis

De training Lean Six Sigma Green to Black Belt is op HBO niveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Lean Six Sigma Green to Black Belt vindt er een intake plaats om jouw persoonlijke doelstellingen vast te stellen. Tijdens de training worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere cursisten. Door de oefeningen, die gebaseerd zijn op concrete voorbeelden, leer je om Lean Six Sigma vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2799,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Lean Six Sigma Green to Black Belt?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Lean Six Sigma Green to Black Belt wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Lean Six Sigma Green to Black Belt een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.