Training Lean Six Sigma Green Belt

Home  / Trainingen / Lean Six Sigma Green Belt

De Lean Six Sigma methodiek combineert de Lean-methodiek en de Six Sigma-methodiek om vanuit vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De training Lean Six Sigma Green Belt training is een 6-daagse training, die geschikt is voor (toekomstige) projectleiders van Lean Six Sigma projecten. Lean Six Sigma Green Belt traint op een hoger niveau dan de Yellow Belt en Orange Belt trainingen. De training Lean Six Sigma Green Belt is een mix tussen theorie en praktijk, waardoor het direct toepasbaar is binnen jouw eigen werkomgeving.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lean Six Sigma Green Belt. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

 • De basis van Lean Six Sigma
 • Historie Lean en Six Sigma
 • House of Toyota
 • Het starten van een Lean Six Sigma project
 • Processen tijdens een Lean Six Sigma project
 • Het in kaart brengen van een Lean Six Sigma project
 • Het meten, analyseren, en testen van verbeteringen
 • Oefenen met Lean Six Sigma
 • Lean Six Sigma in de praktijk
 • Implementeren en borgen van verbeteringen
 • Een lerende organisatie ontwikkelen
 • DMAIC-methodiek
 • VOC & CTQ

Resultaat

Na afloop van de Lean Six Sigma Green Belt training heb je uitgebreide kennis over de Lean Six Sigma methodiek om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Je leert hoe de Lean methodiek en Six Sigma methodiek elkaar versterken, en je gaat actief met de Lean Six Sigma methodiek aan de slag. Theorie wordt direct zichtbaar in praktijkvoorbeelden, waardoor Lean Six Sigma gemakkelijk toepasbaar wordt in jouw eigen werkomgeving.

Doelgroep

De training Lean Six Sigma Green Belt is geschikt voor (toekomstig) projectleiders van Lean Six Sigma projecten. Tijdens de Green Belt training leer je om zelfstandig een verbeterproject te leiden. Daarnaast weet je onder andere om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te reduceren.

Voorkennis

De training Lean Six Sigma Green Belt is op HBO niveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De training Lean Six Sigma Green Belt begint met het beschrijven van de bedrijfsprocessen en daarbij onderzoek je hoe de resultaten meetbaar gemaakt kunnen worden. Aan de hand van een diepgaande analyse kun je bedrijfsprocessen beschrijven en optimaliseren. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van diverse Lean games, video’s en praktijksimulaties. Theorie wordt daardoor onmiddellijk zichtbaar in de praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2799,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Lean Six Sigma Green Belt?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Lean Six Sigma Green Belt wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Lean Six Sigma Green Belt een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.