Training Lean Management

Home  / Trainingen / Lean Management

De training Lean Management is voor iedereen die geïnteresseerd is in, of werken met de Lean-methodiek. Lean is een methode waarbij toegevoegde waarde voor de klant centraal staat. Dit wordt bereikt door verspillingen binnen de organisatie te elimineren. Door verspillingen te elimineren en de toegevoegde waarde voor de klant te verhogen, vermindert het bedrijf de kosten en verhoogt het de opbrengsten. Lean is oorspronkelijk ontwikkeld door de Japanse autofabrikant Toyota, waar men zich toentertijd ging richten op (1) kwaliteitsplanning, (2) kwaliteitsverbetering en (3) kwaliteitsbeheersing. Lean is een veelgebruikte methode sinds de jaren 90.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lean Management. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen. In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • De oorsprong van Lean: het Toyota-productie systeem
 • De vijf Lean-principes
 • Het Lean-principe waarde
 • Het toepassen van Lean in IT en andere branches
 • De waardestroom volgens Lean
 • Analyseren van de waardestroom
 • Waarde toevoegen aan de stroom
 • De zeven vormen van verspilling volgens Lean
 • Het Lean-principe flow
 • Het opzetten van een pull-systeem volgens Lean
 • Continu verbeteren volgens Lean
 • Lean management
 • De implementatie van Lean

Resultaat

Na afloop van de training beschik je over kennis en inzicht over de uitgangspunten van de Lean-werkwijze. Daarnaast leer je de belangrijkste Lean-tools, en de daarbij horende best-practices. Tevens weet je na afloop van de training de verschillen tussen Lean en de traditionele wijze van werken.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor professionals, opdrachtgevers en gebruikers aan de business-kant die geïnteresseerd zijn in de Lean-werkwijze. Denk hierbij aan projectmanagers of teamleden van een project waarin wordt gewerkt volgens de Lean-methodiek.

Voorkennis

Voor deze training Lean Management is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Lean Management vindt een intake plaats. Hierin worden jouw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je jouw talenten optimaal te benutten. De training Lean Management kent een zeer praktische aanpak. Naast korte theoretische beschouwingen wordt er veel gewerkt met praktische oefeningen en situaties. Iedere deelnemer vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in. Hiermee wordt de deelnemer ertoe aangezet om leerdoelen te formuleren en voorbeeldsituaties te bedenken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1095,-  per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Deze training kan ook gevolgd worden inclusief examen. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag beschikbaar.

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Lean Management?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Lean Management wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Lean Management een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.