Training Kort en Krachtig Formuleren

Home  / Trainingen / Kort en Krachtig Formuleren

Je schrijft voor je werk regelmatig korte voorstellen en memo’s. Je vindt het belangrijk dat je de inhoud memo’s goed kunt verwoorden zodat degenen voor wie je schrijft direct weten waar het om gaat. Hiervoor is het nodig dat je je tekst afstemt op de lezer: de klant, collega’s, leidinggevenden, opdrachtnemers of opdrachtgevers. In deze tweedaagse training Kort en Krachtig Formuleren krijg je praktische tips om een heldere memo te schrijven.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Kort en Krachtig Formuleren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Doel van de tekst
  • Analyse van de doelgroep
  • Structuur van een informerende tekst
  • Structuur van een adviserende tekst
  • Tips voor helder formuleren
  • Beoordelen van eigen tekst
  • Toepassing van geleerde in praktijk

Resultaat

Je weet wat belangrijk is voor een heldere memo of notitie. Je weet hoe je de informatie of je voorstel effectief onder de aandacht van de lezer kunt brengen. Je weet op welke punten je je aanpak kan verbeteren en je hebt hiervoor enkele concrete handvaten. Je hebt de belangrijke aspecten bij het schrijven van een memo of notitie toegepast aan de hand van een schrijfsituatie uit je praktijk. Je gaat naar huis met een klantgerichte tekst.

Doelgroep

De training Kort en Krachtig Formuleren is bedoeld voor mensen die regelmatig memo’s, korte notities of zakelijke teksten schrijven. Indien je een meer uitgebreide training over deze onderwerpen zoekt, kijk dan eens bij de training Schriftelijk Rapporteren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Kort en Krachtig Formuleren vindt er een persoonlijke intake plaats. Op basis hiervan stelt je je persoonlijke doelstellingen vast. Je neemt zelf teksten mee uit de praktijk en krijgt directe feedback van de trainer. Onder inspirerende begeleiding ga je actief aan de slag met diverse schrijfopdrachten, waarin verschillende schrijfstijlen aan bod komen. Je wordt in staat gesteld een nieuwe schrijfstijl te ontwikkelen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Kort en Krachtig Formuleren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Kort en Krachtig Formuleren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Kort en Krachtig Formuleren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.