Training Klantvriendelijke Klachtenafhandeling

Home  / Trainingen / Klantvriendelijke Klachtenafhandeling

Klachten van klanten worden vaak geassocieerd met ‘lastig gedoe’, terwijl een klacht eigenlijk een kans is om aan je klant te tonen dat jij ook klaarstaat als het misgaat. Los je de klacht écht goed op, dan ontstaat een vertrouwensrelatie die nog hechter is dan vóór de klacht. Je organisatie krijgt een betere reputatie en daarnaast is het behouden van een klant een stuk goedkoper dan het werven van een nieuwe klant. Je kunt dus veel voordelen behalen door kritisch te luisteren naar wat je klant te vertellen heeft.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Klantvriendelijke Klachtafhandeling. Op basis van je persoonlijke intake en inbreng is het mogelijk om het programma af te stemmen op je eigen werksituatie.

 Hoe meer klachten hoe beter

 • Klachtenmanagement vereist beter-willen-worden
 • Klachtenmanagement vereist toegankelijkheid
 • Klachtenmanagement is een outside-in proces

Eerst de klant, dan de klacht

 • Klachten herkennen
 • Omgaan met verschillende gesprekspartners en emoties
 • Omgaan met de eigen spanning
 • Principes voor klantgerichte reactie op klachten

Het klachtgesprek (mondeling, schriftelijk en telefonisch)

 • Klachten aanvaarden
 • Klachten afwijzen
 • Afhandeling uitstellen
 • Het herstellen van vertrouwen van de klant in de organisatie
 • De klacht terugbrengen naar de organisatie

Opstellen persoonlijk actieplan voor elke deelnemer aan de training

Resultaat

Tijdens de training Klantvriendelijke Klachtafhandeling:

 • Vergroot je jouw inzicht in het ontstaan van klachten;
 • Word je vaardig in het achterhalen van de bedoelingen van de klager;
 • Ontwikkel je kennis van de rol van emoties in klachtsituaties
 • Leer je om effectieve oplossingsstrategieën toe te passen, die passen bij je persoonlijke stijl;
 • Vergroot je je inlevend vermogen en vaardigheden in contact met klagers;
 • Leer je om effectiever om te gaan met je eigen spanning en/of ergernis;
 • Behoud je de klager als klant en verbeter je de reputatie van je organisatie.

Doelgroep

Alle medewerkers die rechtstreeks contact met klanten onderhouden, zoals baliemedewerkers, medewerkers klantenservice, adviseurs en verkopers.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Als deelnemer krijg je technieken, theoretische handvatten, inzichten en tips aangereikt. Daarnaast is er in deze training veel aandacht aan het vergroten van je persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau. De inspirerende trainer/ coacht zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer en een goede dynamiek wat persoonlijke zelfreflectie en een optimaal leerproces stimuleert en vergroot.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Klantvriendelijke Klachtenafhandeling?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Klantvriendelijke Klachtenafhandeling wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Klantvriendelijke Klachtenafhandeling een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.