Training Klant- en Doelgericht Schrijven

Home  / Trainingen / Klant- en Doelgericht Schrijven

In je functie speelt schriftelijke communicatie – zowel intern als extern – een belangrijke rol. Je hebt gemerkt dat schrijven je soms te veel tijd kost en zelfs tot ergernis kan leiden. De pakkende openingszin wil maar niet in je opkomen, of je krijgt niet precies ‘op papier’ wat je bedoelt. Toch dient de inhoud van wat je schrijft zó te zijn gestructureerd en opgesteld dat deze belangstelling wekt en wensen bij de lezer creëert. De lezer wordt aangespoord tot actie en het geven van gewenste feedback. De training Klant- en Doelgericht Schrijven biedt de oplossing.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Klant- en Doelgericht Schrijven. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Wat is niet effectief en niet efficiënt in je schrijfgedrag?
  • Brieven schrijven in stappen en werken met briefstructuren
  • Schrijven van: verzoekbrieven, informatiebrieven, klachtenbrieven, goed- en slechtnieuwsbrieven, wervende brieven en e-mails
  • Hoe schrijf je klant- en doelgericht?
  • Begrijpelijk, aantrekkelijk en correct formuleren
  • Omgaan met weerstand bij de lezer

Resultaat

Het resultaat van de training Klant- en Doelgericht Schrijven is dat brieven en e-mails schrijven je minder tijd kost. Je aanpak is efficiënter. Je kent de briefconventies en kunt die toepassen. Je correspondeert lezersgericht en past effectieve briefstructuren toe. Je kunt corresponderen met zowel interne als externe doelgroepen. Je schrijft je brieven en e-mails in de huisstijl van je eigen organisatie. Bovendien weet je wanneer je een brief of e-mail kunt schrijven en in welke gevallen een persoonlijk gesprek of een telefoontje meer op zijn plaats is.

Doelgroep

De training Klant- en Doelgericht Schrijven is bedoeld voor iedereen die regelmatig zakelijke teksten, brieven of e-mails schrijft. Je wil je schrijfvaardigheid op een hoger niveau brengen en klant- en doelgerichter leren schrijven. Je wil de leesbaarheid van je teksten verbeteren en duidelijker overkomen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voor de training vul je een intakeformulier in om je leerdoelen in kaart te brengen. De training kent een praktische insteek, we oefenen daarom veel met voorbeelden. Deze voorbeelden zijn een uitstekend hulpmiddel om je schriftelijke vaardigheden verder aan te scherpen. Je leert beter structureren en formuleren. Je ontwikkelt vaardigheden om creatief en effectief met je doelgroep te communiceren. Tijdens de bijeenkomsten kun je veel oefenen en ervaringen uitwisselen met je medecursisten en de trainer. Daardoor kun je met praktische inzichten direct aan de slag in je eigen werkomgeving.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Klant- en Doelgericht Schrijven?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Klant- en Doelgericht Schrijven wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Klant- en Doelgericht Schrijven een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.