Training ITIL® Release, Control & Validation (RCV)

Home  / Trainingen / ITIL® Release, Control & Validation (RCV)

De training ITIL® Intermediate: Release, Control & Validation (RCV) is onderdeel van het ITIL® intermediate niveau en de Capability module als vervolg op ITIL® Foundation. De Capability module bevat een 4 tal trainingen die samen 16 punten opleveren om dichter bij ITIL® Expert te komen. Door na deze training ITIL® Intermediate RCV ook de trainingen ASO, SOA en PPO positief af te sluiten met een examen ontvang je het Capability certificaat.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training ITIL® Release, Control & Validation. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Het service management-concept
 • Doel en principes van service transition
 • De release-, control- en validation processen in hun onderlinge samenhang
 • Organisatie, rollen en verantwoordelijkheden
 • Het belang van release-, control- en validation processen in het leveren van diensten
 • De interactie met andere Service Lifecycle-processen
 • Release-, control- en validation processen, -activiteiten en -functies gebruiken om operationele excellentie te bereiken
 • Meetbaar maken van release-, control- en validation processen
 • Het belang van IT security voor de release-, control- en validation processen en de bijdrage van IT security hieraan
 • Uitdagingen, cruciale succesfactoren en risico’s
 • Voorbereiding op het ITIL® OSA examen

Resultaat

Na deze cursus kun je het belang van service management aan geven als een concept uit de praktijk. Je weet wat de bijbehorende release-, control- en validation principes, -doelstellingen en -doelen zijn en hoe je er mee kunt werken. Je kunt na de training ITIL® de interactie tussen release-, control- en validation processen en andere Service Lifecycle-processen. Na cursus kun je inzien welke rollen de processen spelen en in welke fase dat aan de orde is. Je leert hoe je de processen, activiteiten, methodes en functies kunt verwoorden van iedere van de processen. Je bent in staat om na de training de release-, control- en validation processen te bewaken en de prestaties inzichtelijk te maken. Deze training ITIL® is een voorbereiding op het officiële certificaat ITIL® Intermediate: Release, Control & Validation.

Doelgroep

De training ITIL® is geschikt voor IT professionals, die de zorg dragen voor IT dienstverlening en/of deze leiden. Ook wanneer u een schakel bent tussen de gebruikers en de IT (organisatie) is deze cursus geschikt.

Voorkennis

Voor de training ITIL® Release, Control & Validation is het een vereiste dat je het certificaat ITIL® Foundation hebt behaald.

Werkwijze

ITIL® bestaat uit vier verschillende niveaus om ITIL® Master te worden. Om het niveau van ITIL® Expert te behalen moet de cursist minimaal 22 studiepunten verzamelen. De basis wordt gelegd in ITIL® Foundation (2 punten) waarna het intermediate niveau bestaat uit twee modules, Lifecycle (15 punten) en Capability (16 punten), met respectievelijk 5 en 4 trainingen. De cursist heeft de vrije keuze om de punten uit de 2 modules te halen. Aansluitend aan de gekozen module volgt een cursist de “Managing Across The Lifecycle-Module”, na het positief afsluiten daarvan mag de cursist zich ITIL® Expert noemen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2110,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

ExplainiT is een affiliate of CVA Informatica Opleidingen. Daardoor kun je bij ExplainiT terecht voor zowel officiële ITIL® trainingen als geaccrediteerde examens. De examens kunnen worden afgelegd op verschillende locaties van ExplainiT. De kosten voor het officiële ITIL® Release, Control & Validation examen zijn op aanvraag beschikbaar. Vraag onze trainingsadviseurs naar de mogelijkheden. Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training ITIL® Release, Control & Validation (RCV)?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training ITIL® Release, Control & Validation (RCV) wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training ITIL® Release, Control & Validation (RCV) een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.