ITIL Foundation training

ITIL® Foundation Training

Home  / Trainingen / ITIL® Foundation

In de ITIL® Foundation training ga je aan de slag met ITIL® v3. ITIL® (Information Technology Infrastructure Library) v3 is de voorloper van ITIL® 4. Op het gebied van IT processen inrichten binnen een bedrijf wordt ITIL® wereldwijd gezien als het referentiekader. ITIL® v3 is een raamwerk van best-practices voor IT service management en biedt richtlijnen om de IT infrastructuur in te richten zodat klanten producten en diensten geleverd krijgen precies zoals zij wensen. Wil je je verdiepen in de basis van ITIL® v3? Dan is deze 3-daagse ITIL® Foundation training geschikt voor jou. In de training word je optimaal voorbereid op het ITIL® Foundation examen. Wil je je verdiepen in de nieuwste ITIL® versie? Volg dan de ITIL® 4 Foundation training.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de ITIL® Foundation training. Sluit het programma niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Introductie in ITIL®
 • IT service management
 • ITIL® processen
 • ITIL® concepten
 • ITIL® service lifecycle
 • ITIL® in de praktijk
Verdieping ITIL® service lifecycle
 • Service strategy
 • Service design
 • Service transition
 • Service operation
 • Continual service improvement
ITIL® Foundation certificaat
 • ITIL® certificeringsschema
 • ITIL® Foundation examen tips
 • ITIL® Foundation examen oefenvragen
 • ITIL® Foundation examen

Resultaat

Na afloop van de ITIL® Foundation training heb je inzicht in de belangrijkste functies, processen en services van ITIL® v3. Je weet hoe je ITIL® best practices kunt inzetten om de perfectie IT dienstverlening te ontwikkelen zodat klanten diensten en producten geleverd krijgen precies zoals zij wensen.

Doelgroep

De ITIL® Foundation training is geschikt voor IT professionals, die bijdragen aan de zorg, het beheer, de organisatie en de optimalisatie van de IT dienstverlening bij een organisatie. De doelgroep bestaat uit bijvoorbeeld operationele medewerkers, managers en supervisors die de IT Service Management inzichten van ITIL® v3 willen toepassen in de praktijk.

Voorkennis

Voor de ITIL® Foundation training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

De ITIL® Foundation training wordt gegeven door geaccrediteerde ITIL® trainers die allereerst de theorie behandelen. De theorie wordt vervolgens gebruikt om ITIL® in de praktijk te brengen door middel van praktische oefeningen. Iedere cursist ontvangt tijdens de ITIL® Foundation training geaccrediteerd trainingsmateriaal dat volledig voldoet aan de richtlijnen van Axelos, de eigenaar van de ITIL® methode. Aan de hand van theoretische oefeningen, praktische oefeningen en zelfstudie heb je de kennis opgedaan die nodig is om het ITIL® Foundation examen succesvol te kunnen maken. Onze trainers bieden je daarnaast ITIL® Foundation examen tips en ITIL® Foundation proefexamens om je op weg te helpen.

Investering

De investering voor de ITIL® Foundation training bedraagt € 1285,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

De ITIL® Foundation training kan op de laatste dag optioneel worden afgesloten met het officieel geaccrediteerde ITIL® Foundation examen van PeopleCert. PeopleCert is de partij die officiële examens mag afnemen voor ITIL® in opdracht van Axelos – de eigenaar van de ITIL® methode. Tijdens de training krijg je tips en handvatten aangereikt om het ITIL® examen succesvol af te kunnen ronden. De kosten voor het examen zijn op aanvraag beschikbaar. Indien je de training hebt bijgewoond, maar zonder examen wil doen, ontvang je na afloop altijd het officiële ExplainiT certificaat “ITIL® Foundation”.

Planning


Ervaringen

Marijke Lenting

Een absolute toptrainer die ons blijvend wist te boeien en dit ondanks de soms wat saaie onderwerpen van ITIL. In de praktijk goed toepasbaar. Bedankt voor een leuke en prettige training.

Richard Fijnstra

Goede interactie, mooie praktijkvoorbeelden, duidelijk uitleggen van materie en tot slot enthousiast, waardoor ITIL leuk is om in te verdiepen en te leren. Ga er zeker wat aan hebben in de toekomst.

Ron ten Thije

Met veel plezier deze ITIL Foundation cursus gevolgd. Met name de prijs kwaliteit sprak me aan. Ook de inhoud van de cursus was uitstekend. Heldere uitleg met praktijkvoorbeelden en we werden goed betrokken bij de materie. Daardoor werd het niet saai of vervelend.

Floor Verhoef

Super leuk en goed gegeven ITIL Foundation training! Aanrader voor iedereen die meer van ITIL wil weten. Ik heb een goede algemene indruk van de training gehad en hoop er vanuit mijn vakgebied veel aan te hebben.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de ITIL® Foundation training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de ITIL® Foundation training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de ITIL® Foundation training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de ITIL® Foundation training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.