Training ITIL® Foundation

ITIL® Foundation staat voor Information Technology Infrastructure Library en is een verzamelnaam voor best practice. Het is dé manier voor het inrichten van IT binnen een bedrijf om de processen van het bedrijf goed te kunnen ondersteunen. Het werken met ITIL® is werken met een samenhangend en omvangrijk systeem voor IT Service Management. De training ITIL® Foundation omvat een 3 daagse training waarbij de helft van de laatste dag in het teken staat van het examen.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u inzicht in de belangrijkste functies en processen en services van ITIL® Foundation. Daarnaast bent u bekend met de belangrijkste functies die te maken hebben met de fasen van de IT Service Levenscyclus. Ook kent u de achtergrond van hoe het Service Management is opgebouwd en kunt u ITIL® concepten praktisch toepassen.

Doelgroep

De training ITIL® Foundation is geschikt voor IT professionals, die de zorg dragen voor IT dienstverlening en/of deze leiden. Ook wanneer u een schakel bent tussen de gebruikers en de IT (organisatie) is deze training geschikt.

Trainingsinhoud

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training ITIL® Foundation. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Introductie in ITIL®
 • Service strategieën
 • Service ontwerp
 • Service overdrachten
 • Service operaties
 • Continual Service Improvement
 • Technologie and Achitecture
 • ITIL® Qualification Scheme and Exam
 • ITIL® Exam Simulator Optionele extra inhoud
 • Voor ITIL® foundation is een examen af te leggen. In de ochtend is de voorbereiding op het examen, waarna u in de middag het examen zelf aflegt.

Examen

ExplainiT is an affiliate of CVA Informatica Opleidingen. Naast het volgen van officiële ITIL® trainingen kunt u geaccrediteerde examens afleggen op verschillende locaties van ExplainiT. Vraag onze trainingsadviseurs naar de mogelijkheden. De kosten voor dit examen zijn op aanvraag beschikbaar.

Werkwijze

ITIL® bestaat uit vier verschillende niveaus om ITIL® Master te worden. Om het niveau van ITIL® Expert te behalen moet de cursist minimaal 22 studiepunten verzamelen. De basis wordt gelegd in ITIL® Foundation (2 punten) waarna het intermediate niveau bestaat uit twee modules, Lifecycle (15 punten) en Capability (16 punten), met respectievelijk 5 en 4 trainingen. De cursist heeft de vrije keuze om de punten uit de 2 modules te halen. Aansluitend aan de gekozen module volgt een cursist de “Managing acros the lifecycle-module”, na het positief afsluiten daarvan mag de cursist zich ITIL® Expert noemen.

Investering

Groepstraining:
Voordelige groepsprijzen, korting tot 60% Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: In overleg Neem contact op
Open inschrijving:
€ 1.285,- excl. btw / € 1.379,- btw vrij
incl. trainingsmateriaal en lunch, koffie/thee
Duur: 3 dagen Inschrijven
Individueel:
Prijs in overleg Ook maatwerk / in-company mogelijk
Duur: 2 dagen Neem contact op

Trainingsrooster

Maak hier uw keuze voor een locatie en datum voor de Training ITIL® Foundation. Geen geschikte data? Neem dan contact met ons op: 088 - 122 55 88

Trainingsvormen

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training ITIL® Foundation

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training ITIL® Foundation zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus ITIL® Foundation worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining ITIL® Foundation

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training ITIL® Foundation

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

ITIL® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited