Training IPMA-C Assessment

Home  / Trainingen / IPMA-C Assessment

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven. Haal je certificaat met de IPMA trainingen van ExplainiT. Er zijn vier certificeringen mogelijk: (1) IPMA-D Certified Project Management ondersteuner, (2) IPMA-C Certified Project Manager, (3) IPMA-B Certified Senior Project Manager, en (4) IPMA-A Certified Projects Director. Gecertifceerden kunnen zich in een register laten opnemen.

Programma

Het traject voor het IPMA-C Assessment bestaat uit de volgende fasen:

Fase 0: Aanmelden:
Je krijgt ondersteuning en begeleiding bij het maken van een curriculum vitae met projectenlijst en het invullen van het ervaringsformulier.

Fase 1: 360˚ feedback & self-assessment
Je krijgt ondersteuning en begeleiding bij het opstellen van een 360˚ feedback, een digitale vragenlijst met ongeveer 90 vragen over diverse competenties binnen het projectmanagement. Deze lijst wordt ingevuld door vijf beoordelaars: jij; je functioneel leidinggevende; twee teamleden en een opdrachtgever die je zelf kiest.

Fase 2: Projectrapport
Over een project naar keuze schrijf je een rapport. Je beschrijft in grote lijnen het project, de inrichting hiervan en jouw rol hierin. Je blikt ook terug op het project. Je wordt begeleid en ondersteund bij het opstellen van het projectrapport.

Fase 3: Assessment
Je wordt gecoacht en voorbereid op het IPMA Level C-Assessment.

Resultaat

De training heeft als doel om deelnemers op uitstekend op te leiden voor het IPMA-C Assessment. De nadruk ligt zowel op een verdieping van je kennis van projectmanagementtheorie als op de specifieke vaardigheden die van belang zijn voor een projectleider. Naast het opzetten en beheersen van een project komen leiderschapsvormen, het samenwerken in teams en groeps-dynamische processen aan de orde.

Doelgroep

Ervaren projectleiders die het theoriedeel van de IPMA Level C-Certificering met succes hebben afgerond en die deel willen nemen aan het IPMA Level C-Assessment om op die manier hun IPMA Level C-Certificering af te ronden.

Voorkennis

De volgende toelatingseisen zijn van kracht:

 • Tenminste 3 jaar projectmanagementervaring binnen de afgelopen 6 jaar
 • De projecten die je hebt gemanaged voldoen aan de volgende eisen:
  • aantal medewerkers: 5
  • doorlooptijd: 3 maanden
  • omvang project: 1.100 uur
  • eigen besteding: 200 uur
 • Je kunt in totaal minimaal 2.500 uur projectervaring aantonen
 • Je levert een projectrapport in dat aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • Het ingediende project moet zijn afgerond
  • J hebt het ingediende project van begin tot eind gemanaged
  • Je kunt alle competenties in het projectrapport aantonen
 • Het gehele traject dient binnen 18 maanden na aanmelding voor IPMA C-theorie te zijn afgerond.

Werkwijze

De training IPMA-C Assessment leidt op voor het gelijknamige IPMA-C Assessment. De nadruk ligt zowel op een verdieping van je kennis van projectmanagementtheorie als op de specifieke vaardigheden die van belang zijn voor een projectleider. Naast het opzetten en beheersen van een project komen leiderschapsvormen, het samenwerken in teams en groepsdynamische processen aan de orde. De theorie wordt afgewisseld met groepsopdrachten en rollenspelen. Door de opdrachten en de examentrainingen word je grondig voorbereid. De training IPMA-C Assessment wordt verzorgd door een ervaren projectmanager met een brede praktijkervaring.

Investering

De investering voor deze training bedraagt Op aanvraag per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training. Natuurlijk is het hoofddoel om het IPMA-C Assessment succesvol af te ronden.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training IPMA-C Assessment?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training IPMA-C Assessment wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training IPMA-C Assessment een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.